Dziudo kovotoja S. Jablonskytė be medalio, bet arčiau Tokijo | kl.lt

DZIUDO KOVOTOJA S. JABLONSKYTĖ BE MEDALIO, BET ARČIAU TOKIJO

Dziudo kovotoja Sandra Jablonskytė pagaliau privertė kapituliuoti bosnę Larisą Cerič, tačiau vėl neatsilaikė prieš baltarusę Mariną Sluckają.

Kovojo Portugalijoje

Lisabonoje (Portugalija) surengto Europos dziudo čempionato aštuntfinalyje trenerių Vigmanto Sinkevičiaus ir Danguolės Novikovienės auklėtinė S.Jablonskytė (svorio kategorija per 78 kg) nugalėjo ispanę Sarą Alvarez, tačiau ketvirtfinalyje pripažino būsimos vicečempionės prancūzės Lea Fontaine pranašumą.

Lietuvė atsitiesė per paguodos varžybas – "ippon" įvertinimu įveikė triskart Europos vicečempionę, 2018 m. pasaulio čempionato prizininkę ir 2019 m. Europos žaidynių vicečempionę L.Cerič.

Iki šiol per savo karjerą S.Jablonskytė buvo pralaimėjusi bosnei visas penkias dvikovas (pirmąją – 2009 m.).

Siekia olimpinio bilieto

Mažajame finale dėl bronzos medalio Sandra išmėgino jėgas su kita gerai pažįstama varžove – dukart Europos čempione M.Sluckaja, kurios nėra nugalėjusi nuo 2007-ųjų (kovojo aštuonis kartus).

"Baltarusė vis dar stipri konkurentė, tačiau jau ne ta, kokia buvo prieš kelerius metus. Manau, kad šįkart jos pergalė baltais siūlais dygsniuota – ne vien mane nustebino kai kurie kontroversiški teisėjo sprendimai, galiausiai atėmę medalį iš Sandros", – sakė Lietuvos dziudo federacijos (LDF) prezidentas V.Sinkevičius.

Manau, kad šįkart M.Sluckajos pergalė baltais siūlais dygsniuota – ne vien mane nustebino kai kurie kontroversiški teisėjo sprendimai.

Užėmusi penktą vietą, S.Jablonskytė pelnė 252 pasaulio reitingo taškus ir pagerino savo poziciją siekdama kelialapio į Tokijo olimpines žaidynes (buvo dešimta, o dabar yra aštunta tarp europiečių sportininkių, pretenduojančių į 12 vietų).

Aukso medalį iškovojo turkė Kayra Sayit, finale įveikusi L.Fontaine. Bronzą pelnė M.Sluckaja ir portugalė Rochelė Nunes.

Laukia Kazanė

Gegužės 5-ąją S.Jablonskytės laukia "Grand Slam" kategorijos turnyras Kazanėje (Rusija).

Dalyvauti šiose varžybose jau pateikė paraiškas 388 atletai iš 87 pasaulio šalių.

Tarp galimų lietuvės priešininkių turėtų būti ir neseniai matytos L.Cerič bei S.Alvarez, ir 2012 m. olimpinė bei dukart pasaulio čempionė kubietė Idalys Ortiz, 2019 m. pasaulio čempionė japonė Akira Sone, dukart Europos čempionė prancūzė Romane Dicko, 2015 m. pasaulio vicečempionė slovėnė Anamari Velensek.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS