E. Kareckaitė tikslą pasiekė Las Vegaso ringe | kl.lt

E. KARECKAITĖ TIKSLĄ PASIEKĖ LAS VEGASO RINGE

  • 3

Kaunietė Ernesta Kareckaitė – viena iš šešių naujų kovotojų, papildžiusių prestižinės mišrių kovos menų (MMA) organizacijos UFC („Ultimate Fighting Championship“) gretas.

Nugalėjo amerikietę

Igno Baryso treniruojama E. Kareckaitė sutarties su UFC siekė Las Vegase (JAV) surengtame turnyre. Renginio organizatorius – UFC vadovas Dana White’as.

Tarp atrankos varžybų dalyvių buvo lietuvės konkurentė amerikietė Carli Judice ir aštuoni vyrai – amerikiečiai Danny Barlow, Raheamas Forestas, Danny Silva ir Angelis Pacheco, brazilai Mario Piazzonas ir Vinicius Oliveira, meksikietis Victoras Madrigalis ir Alexanderis Soldatkinas iš Vokietijos.

„Fightersland“ klubo atstovė 24-erių E. Kareckaitė po trijų raundų kovos nugalėjo 30-metę C. Judice (dar žinomą kaip Crispy), kuriai tai buvo pirma nesėkmė MMA profesionalų ir mėgėjų ringuose nuo 2021-ųjų vasario.

UFC nuotr.

Pergalė ir ašaros

Pirmą raundą agresyviai pradėjusi Ernesta stengėsi diktuoti savo sąlygas, tačiau C. Judice gana sėkmingai gynėsi ir kontratakavo.

Antrą raundą ėmė ryškėti amerikietės nuovargis, o lietuvė tiksliai smūgiavo kojomis ir vis spaudė varžovę prie narvo tinklo.

Trečią raundą, sportininkėms likus kautis beveik pusantros minutės, E. Kareckaitė surengė efektingą ataką, privertė C. Judice atsitraukti į gynybą ir galiausiai kapituliuoti.

Teisėjų nuomonės išsiskyrė: du skyrė pergalę lietuvei (29:28 ir 29:28), vienas įžvelgė JAV kovotojos pranašumą (29:28).

„Jaučiuosi nuostabiai, emocijos tiesiog sprogdina mane iš vidaus. Esu labai laiminga“, – po kovos kalbėjo Ernesta, apsiašarojusi dar būdama ringe, kai teisėjas Jacobas Moltalvo paskelbė verdiktą.

D. White’o komplimentai

C. Judice, pralaimėjusi lietuvei, perdaug nesikrimto – ji, kaip ir E. Kareckaitė, taip pat pasirašė sutartį su UFC.

„Atrodė, lyg kautųsi du vaikinai. Jūs – vienos geriausių kovotojų, smūgiuojančių tokia jėga. Buvo įspūdinga“, – Ernestos ir Carli akistatą komentavo UFC vadovas D. White’as.

Fortūna nusišypsojo ir A. Pacheco, nors jis nusileido į UFC pakviestam D. Silvai. Tikslą pasiekė D. Barlow (per 79 sek. nokautavo R. Forestą) ir V. Oliveiro (nugalėjo V. Madrigalį).

E. Kareckaitę ir kitus atletus pasveikinęs D. White’as pareiškė, kad džiaugiasi bendradarbiausiantis su ypač talentingais kovotojais.

GALERIJA

  • E. Kareckaitė tikslą pasiekė Las Vegaso ringe
UFC nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

mėlynais snukiais

lachūdros

nuomonė

Taip ir išnyks LIETUVOS tauta moters-motinos iš jos jau tikriausia nebus

Tai \\\\\.../////

"moterys"?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS