E. Petrauskui nepavyko iškopti į ketvirtfinalį | kl.lt

E. PETRAUSKUI NEPAVYKO IŠKOPTI Į KETVIRTFINALĮ

Pasaulio čempionate Dohoje (Kataras) kovas pradėjo trečiasis Lietuvos boksininkas Evaldas Petrauskas. Burtų dėka į antrą etapą be kovos patekęs 2012 metų Londono olimpiados prizininkas svorio kategorijos iki 64 kg aštuntfinalyje ketvirtadienį susitiko su Puerto Riko boksininku Danielito Zorrilla De La Rosa.

Pasak pranešimo, pirmajame raunde dominavo E. Petrauskas - visi teisėjai vienbalsiai 10:9 skyrė pergalę lietuviui. Antrame raunde iniciatyvą perėmė puertorikietis, šįkart visi teisėjai 10:9 įžvelgė E. Petrausko varžovo pranašumą.

Viską lėmė paskutinis trečiasis raundas. Jame vyko atvira kova, kurioje dominavo puolimas, o ne gynyba. Per paskutines dešimt sekundžių boksininkai apsikeitė daugybe smūgių. Teisėjai įžvelgė daugiau tikslių D. Zorrillos smūgių - du teisėjai puertorikiečiui skyrė pergalę trečiame raunde 10:9, vienas skyrė lietuviui 10:9.

Galutinis rezultatas 2:1 (29:28, 29:28, 28:29) E. Petrausko varžovo naudai.

2012 metų olimpiados ir šių metų Europos čempionato prizininkas pasitraukė iš kovos dėl pasaulio čempionato medalių ir kelialapio į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes.

Po apmaudaus pralaimėjimo E. Petrauskas sunkiai rinko žodžius: "Tikėjausi laimėti. Stengiausi, dariau viską ką moku geriausia, atidaviau visas jėgas iki pat finalinio gongo. Buvau įsitikinęs, kad teisėjas pakels į viršų mano ranką, bet Pačia kova nesu nusivylęs, neišgirdau ir trenerio priekaištų. Ką galėjau, tą padariau, bet nugalėtoją lemia teisėjai. Kova dėl olimpinių kelialapių tuo nesibaigė, padarysiu viską, kad vėl kovočiau dėl olimpiados medalio".

Kelialapį į Rio de Žaneiro olimpiadą E. Petrauskas galės iškovoti kitais metais AIBA organizuojamoje profesionalioje APB lygoje. Taip pat pavasarį vyks du atrankos turnyrai Turkijoje ir Azerbaidžane. Šioje svorio kategorijoje atrankos turnyruose bus išdalinti 8 kelialapiai į olimpiadą.

"Po tokios kovos sunku ką nors komentuoti. Ne vienos šalies atstovai tikino, kad į viršų turėjo kilti Evaldo ranka. Ir tai ne tik mūsų subjektyvi nuomonė, tai tvirtino bokso madas pasaulyje diktuojančių - Ukrainos, Uzbekistano, Kazachstano ir kitų šalių treneriai. Nors Dohoje vykusiame AIBA kongrese buvo daug kalbėta apie skaidrumą, bet niekas nepasikeitė - nepatenkintų teisėjavimu yra daug", - nusivylimo teisėjų sprendimu neslėpė treneris Vladimiras Bajevas. - "Pirmame raunde Evaldas kovojo puikiai, bet po antro raundo paskelbus rezultatą, netikėtai pamatėm, kad persvara pakrypo varžovo naudai. Todėl paskutiniame raunde jau reikėjo "aštrinti" kovą. Buvo daug apsikeitimų smūgiais, todėl tokioje kovoje pergalę gali skirti bet kam".

Puerto Riko boksininko varžovu ketvirtfinalyje bus tailandietis Wuttichai'us Masukas, kuris aštuntfinalyje 3:0 nugalėjo australą Davidą Biddle'ą.

Penktadienį pasaulio čempionato aštuntfinalyje kovos Eimantas Stanionis. Europos čempionas susitiks su Venesuelos boksininku Gabrieliu Maestre Perezu.

Iš viso pasaulio čempionate dėl medalių ir olimpinių kelialapių kovas pradėjo 243 boksininkais iš 74 šalių. Tiesioginius kelialapius į 2016 metų Rio de Žaneiro (Brazilija) olimpines žaidynes iškovos supersunkaus svorio (+91 kg) kategorijos pasaulio čempionas bei likusių svorio kategorijų finalininkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS