E. Stanionis ringe žada sprogimą | kl.lt

E. STANIONIS RINGE ŽADA SPROGIMĄ

„Tai bus tarsi dviejų sunkvežimių kaktomuša“, – pareiškė boksininkas Eimantas Stanionis, ruošdamasis vienam svarbiausių savo sportinės karjeros išbandymų – mūšiui dėl pasaulio čempiono titulo.

27-erių metų kaunietis E.Stanionis šiandien (Lietuvos laiku – naktį į sekmadienį) Teksaso valstijoje (JAV), Arlingtone, „AT&T“ arenos ringe susikaus su dagestaniečių kilmės Rusijos atstovu 28-erių Radžabu Butajevu.

Tai bus dvikova dėl Pasaulio bokso asociacijos (WBA) pusvidutinio svorio kategorijos reguliaraus čempiono diržo. Nugalėtojas įgis teisę varžytis dėl WBA šios svorio kategorijos absoliutaus čempiono titulo, kuris šiuo metu priklauso kubiečiui Yordeniui Ugasui.

„Visą gyvenimą svajojau apie šį šansą. Lietuva niekada neturėjo profesionalų bokso pasaulio čempiono, todėl mane labai palaiko ir tikisi, kad tapsiu pirmuoju. Kova tikrai turėtų būti patraukli žiūrovams, nes mes abu mėgstame imtis iniciatyvos. Ringe laukia didelis sprogimas“, – prieš akistatą su R.Butajevu sakė E.Stanionis.

„Esu išalkęs pergalių ne ką mažiau nei mano varžovas. Gerai žinau jį ir esu pasiruošęs akistatai. Man patinka, kai ringe užverda arši, fizinė ir kieta kova, o ši ir turėtų būti tokia. Visada žengiu į ringą siekti vieno tikslo – nokautuoti varžovą“, – teigė R.Butajevas.

Lietuvis su dagestaniečiu buvo susitikęs mėgėjų bokso varžybose (2011-aisiais Europos jaunimo čempionato ketvirtfinalį laimėjo Rusijos atstovas).

Eimanto koziriai – mąstysena, ištvermė, greitis. Be to, jis ypač motyvuotas ir atkaklus, tvirto charakterio.

Profesionalų ringuose Eimantas yra laimėjęs visas 13 dvikovų (iš jų 9 – nokautais), Radžabas – visas 14 (11 – nokautais).

E.Stanioniui padės specialiai iš Lietuvos atvykęs jo ilgametis treneris Vidas Bružas.

„Eimanto koziriai – mąstysena, ištvermė, greitis. Be to, jis ypač motyvuotas ir atkaklus, tvirto charakterio. R.Butajevas anksčiau pasižymėjo fizine jėga, tačiau pastaruoju metu ryškių pranašumų neturi. Viliuosi, kad Eimantas nudžiugins Lietuvą istorine pergale“, – prieš skrydį iš Lietuvos per Frankfurtą į JAV sakė „Kauno dienai“ V.Bružas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Sveikiname

Cempiona, Valio, Valio, Valio!!!!!

sekmes

Tikiu , kad mes turesime Pasaulio cempiona!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS