Europos paplūdimio tinklinio čempionatas vyks Latvijoje, apšilimas – Vilniuje | kl.lt

EUROPOS PAPLŪDIMIO TINKLINIO ČEMPIONATAS VYKS LATVIJOJE, APŠILIMAS – VILNIUJE

  • 0

Europos tinklinio konfederacija (CEV) pranešė, kad šių metų Europos paplūdimio tinklinio čempionatas vyks Latvijoje, Jūrmalos mieste. Jeigu nepablogės situacija dėl koronaviruso pandemijos, tai pirmenybės vyks rugsėjo 16-20 dienomis.

Šiais metais Europos paplūdimio tinklinio čempionatas turėjo būti surengtas Nyderlanduose, bet olandai šios galimybės atsisakė. Tuomet Latvijos tinklinio federacija ėmė teirautis dėl galimybės pravesti Europos pirmenybes Latvijoje ir liepos pradžioje gavo teigiamą atsakymą. CEV prezidentas Aleksandaras Boričičius atsiųstame laiške teigia, kad CEV griežtai reikalaus, jog varžybos vyktų laikantis visų saugumo priemonių dėl COVID-19 paplitimo.

Tuo pačiu CEV pranešė gerą žinią ir Lietuvai. Atnaujintame paplūdimio tinklinio aikštyne Vilniuje, prie Baltojo tilto, jau šiemet vyks pirmosios tarptautinės varžybos. Prieš pat Europos čempionatą – rugsėjo 10-13 dienomis – Lietuvos sostinės centre bus surengtas FIVB/CEV vienos žvaigždutės serijos turnyras.

„Vilniaus miestas investavo didelius pinigus į aikštyno atnaujinimą, todėl čia turėtų vykti renginiai. Dėl to šis pirmas tarptautinis turnyras yra labai svarbus“, - sakė Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) prezidentas Darius Čerka.

Dėl vykusių darbų visą praėjusią vasarą, tinklininkai negalėjo treniruotis įprastoje vietoje Vilniaus centre. Nors sportininkai surado kitų tinkamų aikštynų, pajėgiausi šalies tinklininkai džiaugiasi pagaliau sugrįžę į mylimiausią erdvę.

„Smagu čia sugrįžti, nes aikštynas prie Baltojo tilto yra mūsų namai, mūsų pirmosios aikštelės. Esame labai dėkingi miestui ir visiems, kas prisidėjo prie šio projekto. Mums labai reikėjo vietos, kur galima ateiti, turėti savo laiką ir normaliai sportuoti. Gal kiek nepatogu, kad čia nėra dušų, bet iš kitos pusės – turime daug aikštelių miesto centre ir tai yra puiku“, - kalbėjo viena geriausių Lietuvos paplūdimio tinklininkių Ieva Dumbuskaitė.

Lietuvos paplūdimio tinklinio mekoje varžysis tiek vyrai, tiek moterys, todėl tikimasi, jog į Vilnių atvyks nemažai porų, norėsiančių apšilti kojas prieš Europos čempionatą.

„Dar labai nedžiūgaujame, nes neaišku, kokia bus situacija su koronavirusu, kaip galės sportininkai judėti tarp valstybių. Džiugu, kad turime teisę rengti turnyrą, bet dar yra daug neaiškumų. Mūsų mintis ir yra ta, kad savaitę prieš Europos čempionatą čia galėtų atvykti bent dalis pirmenybių dalyvių. Taip mūsų sportininkams atsirastų galimybė pažaisti su labai stipriomis komandomis“, - pabrėžė D. Čerka.

Vilniuje anksčiau jau yra vykęs ne vienas tarptautinis paplūdimio tinklinio turnyras. Čia buvo rengiami Europos jaunimo čempionatai, CEV „Satellites“ turnyrai, Kontinentinė

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS