Europos pilno kontakto karatė čempionate šeimininkai varžovų nelepino | kl.lt

EUROPOS PILNO KONTAKTO KARATĖ ČEMPIONATE ŠEIMININKAI VARŽOVŲ NELEPINO

  • 0

Lietuvos karatistai vėl įrodė savo jėgą. Kėdainiuose vykusio Europos pilno kontakto karatė čempionato nugalėtojais tapo Klaipėdoje meistriškumą keliantis Eventas Gužauskas ir vengrė Lili Mezo.

Iš Naujosios Akmenės kilęs, o dabar uostamiestyje besitreniruojantis E.Gužauskas turnyrą pradėjo dvikova su rusu Aleksandru Rafikovu. Jį įveikęs lietuvis ketvirtfinalyje susitiko su ukrainiečiu Konstantinu Inozemcevu, kurį buvo nugalėjęs šių metų Europos kiokušin karatė čempionato pagal svorio kategorijas finale. Ir šį kartą tituluotas šeimininkas įrodė savo pranašumą.

Pusfinalyje jo laukė vienas pajėgiausių Rusijos kovotojų Viktoras Beliajevas, o finale Eventui teko stoti į kovą su gerai pažįstamu savo kraštiečiu, to paties trenerio Vladimiro Silvaško auklėtiniu Pauliumi Žimantu. Šis sportininkas tą patį sekmadienį laimėjo dvi kovas Europos kiokušin karatė taurės turnyre ir pelnė kelialapį į kitais metais vyksiantį pasaulio čempionatą pagal svorio kategorijas. Nuovargis nesutrukdė P.Žimantui jam jau antrojo tądien turnyro ketvirtfinalyje palaužti rusą Vitalijų Bolotovą, o pusfinalyje itin intriguojančioje dvikovoje su vilniečiu Edgardu Sečinskiu atlikti "wazari" įvertintą smūgį ir prasibrauti į finalą.

Lemiamoje akistatoje E.Gužauskas įrodė, kodėl šiuo metu gali būti laikomas pajėgiausiu Lietuvos karatistu. Po galingo jo smūgio teisėjai skyrė "ippon" įvertinimą ir kova buvo nutraukta anksčiau laiko.

"Smagu, kad buvo akmenietiškas finalas, abu esame iš to paties krašto, – po kovos kalbėjo E. Gužauskas. – Manau, buvo graži kova, o Pauliaus pergalės dar tikrai laukia ateityje. Jis dar tikrai bus čempionas."

Moterų varžybose P.Žimanto kelią pakartojo Airijoje besitreniruojanti Aneta Meškauskienė. Taip pat antrą dieną kovojusi ir Europos taurės turnyre nugalėtoja jau tapusi sportininkė pateko į finalą, tačiau jame nusileido kylančia karatė žvaigžde vadinamai vengrei L.Mezo.

Turnyro ketvirtfinalyje iš Anykščių kilusi A.Meškauskienė susitiko su klaipėdiete Julija Balčiūte, su kuria teko kautis ir Europos taurės turnyro finale. Tuomet svorio kategorijos virš 60 kg nugalėtoja paaiškėjo tik po dviejų pratęsimų, o pilno kontakto karatė turnyre taip pat vyko labai lygi kova. Joje lemiama tapo absoliučios svorio kategorijos čempionatuose galiojanti taisyklė, kad, tarp dalyvių esant reikšmingam svorių skirtumui, po lygios kovos, pergalė atitenka lengvesnei sportininkei. Būtent dėl šios taisyklės laimėjimas po pratęsimo atiteko A.Meškauskienei.

Pusfinalyje būsimai vicečempionei vėl teko lipti ant svarstyklių, tačiau svorio skirtumas su vengre Csenge Toth nebuvo didelis. Sportininkėms teko kautis dar vieną pratęsimo kėlinį, o po jo teisėjų dauguma pergalę ir kelialapį į finalą skyrė A.Meškauskienei. Finale Lietuvos atstovei vėl teko kęsti pratęsimą, tačiau po jo teisėjai pergalę jau suteikė vengrei L.Mezo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS