Europos ralio čempionatas sėkmingas ne visiems lietuviams | kl.lt

EUROPOS RALIO ČEMPIONATAS SĖKMINGAS NE VISIEMS LIETUVIAMS

Šį savaitgalį Latvijoje vykstančiame Europos ralio čempionato (ERČ) etape - Liepojos ralyje - startavo ir keli ekipažai iš Lietuvos, tačiau jau pirmoji varžybų diena jiems pažėrė begalę netikėtumų. „Agrorodeo“ komandos ekipažas - Vaidotas Žala ir Andris Malnieksas - turėjo keisti prakirstą automobilio ratą ir palaidojo viltis apie aukštą rezultatą, o Vytautui Švedui su Žilvinu Sakalausku ralis baigėsi dėl techninio gedimo.

„Trečio greičio ruožo pradžioje kliudėme akmenį ir prakirtome ratą. Iškart supratome, kad su tokiu finišo nepasieksime. Greičio ruožas pats ilgiausias visame ralyje, daugiau nei 28 km. Stojome, pasikeitėme, tačiau sugaišome kelias minutes ir apie gerą rezultatą jau galime tik svajoti. Likusią dieną važiavome savo tempu, tą patį darysime ir sekmadienį, tačiau pirmaujančių varžovų nepavysime, šias varžybas išnaudosime kaip treniruotę prieš kitą Europos ralio čempionato etapą Lenkijoje“, - apie pirmąją Liepojos ralio dieną kalbėjo V. Žala.

Iki incidento „Agrorodeo“ ekipažas važiavo penktojoje vietoje tarp visų ERČ dalyvių, o po trečio greičio ruožo liko 42-as. Likusiuose greičio ruožuose ekipažas toliau važiavo be didesnių nesklandumų ir pakilo į 28-ąją vietą.

Greičiausias lietuvių ekipažas pirmąją Liepojos ralio dieną - Egidijus Valeiša su Mindaugu Varža. Jie, kaip ir V. Žala su A. Malnieksu, lenktyniauja R5 klasės automobiliu bei po penkių greičio ruožų užima 15-ąją vietą.

Varžybos netikėtai baigėsi V. Švedui su Ž. Sakalausku. Antrame greičio ruože sugedo jų automobilio pavarų dėžė. Sportininkams ralis baigėsi sustojus šalikelėje.

„Mūsų „evoliucija“ nusprendė atsisveikinti su kaprizais. Apmaudu ir labai gaila, bet transmisijos gedimas privertė sustoti vos pradėjus mėgautis važiavimu. Liepojos ralio finišas šįkart mums nutiko gerokai anksčiau laiko - vos antrame greičio ruože. Bent jau pirmoji lenktynių diena tikrai baigta“, - incidentą komentavo V. Švedas.

Bendroje ERČ įskaitoje po pirmosios dienos pirmauja Oliverio Solbergo ir Aarono Johnstono ekipažas. Jie minimalia persvara lenkia praėjusių metų Europos ralio čempionus Aleksejų Lukjanuką ir Aleksejų Arnautovą.

Iš viso šeštadienį Liepojos ralio dalyviai įveikė 99 km distanciją, suskirstytą į penkis greičio ruožus. Sekmadienį sportininkai įveiks dar 106 km (8 ruožus).

GALERIJA

  • Europos ralio čempionatas sėkmingas ne visiems lietuviams
  • Europos ralio čempionatas sėkmingas ne visiems lietuviams
  • Europos ralio čempionatas sėkmingas ne visiems lietuviams
  • Europos ralio čempionatas sėkmingas ne visiems lietuviams
Vytauto Dranginio nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS