Federacija: į Lietuvoje organizuojamas tarptautines regatas rusų, baltarusių nepriimsime | kl.lt

FEDERACIJA: Į LIETUVOJE ORGANIZUOJAMAS TARPTAUTINES REGATAS RUSŲ, BALTARUSIŲ NEPRIIMSIME

  • 5

Lietuvos irklavimo federacija (LIF) į šalyje organizuojamas tarptautines regatas rusų, baltarusių sportininkų ketina nepriimti.

Taip LIF sureagavo į tarptautinės irklavimo federacijos „World Rowing“ sprendimą leisti Rusijos ir Baltarusijos sportininkams dalyvauti tarptautinėse varžybose kaip neutraliems atletams.

„Tačiau mes griežtai laikysimės savo – į Lietuvoje organizuojamas tarptautines regatas agresorių nepriimsime“, – pirmadienį išplatintame pranešime sakė Saulius Ritteris (Saulius Riteris).

„World Rowing“ nusprendė pritarti Tarptautinio olimpinio komiteto rekomendacijoms grąžinti Rusijos ir Baltarusijos sportininkus į varžybas. Kaip neutralūs atletai jie jau galės varžytis šių metų jaunių, jaunimo ir suaugusiųjų pasaulio čempionatuose.

Pasaulio jaunimo čempionatas bus organizuojamas Bulgarijoje liepos 19–23 dienomis, stipriausi jauniai varžysis Prancūzijoje rugpjūčio 2–6 dienoms, o pasaulio suaugusiųjų pirmenybės, kuriose bus dalijami olimpiniai kelialapiai, vyks Serbijoje rugsėjo 3–10 dienomis.

„World Rowing“ pabrėžia, kad Rusijos ir Baltarusijos pasus turintys sportininkai jaunimo bei suaugusiųjų varžybose galės varžytis tik vienviečių ir pavienių dviviečių valčių klasėse.

Pasak S. Ritterio, ar dalyvauti šiose varžybose, Lietuvos atletai apsispręs patys.

„Negalime jų priversti dalyvauti, bet negalime ir neleisti varžytis. Kiekvienas priims savo sprendimą. Manau, puikiai visa sportininkų bendruomenė supranta, kad pasaulio čempionate bus kovojama dėl olimpinių kelialapių. Tai gali nulemti tolimesnę sportininkų karjerą“, – sakė jis.

Dėl Kremliaus invazijos į Ukrainą rusų ir baltarusių atletai buvo pašalinti iš daugumos tarptautinių varžybų, tačiau pastaruoju metu jie vėl sugrąžinami į varžybas.

Tarptautinis olimpinis komitetas kovą paskelbė tarptautinėms federacijoms ir tarptautinių sporto renginių organizatoriams rekomenduojantis leisti su kariuomene nesusijusiems Rusijos ir Baltarusijos sportininkams „varžytis tik kaip individualiems neutraliems atletams“.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

skiep

nereik Lietuvai situ zmogedru,tegul savo Volgoj irkluoja.

cha ... irkluosim savo baidares irklais ir

japoniskus variklius prikabine....bet rusu nei artyn neprileisim , susiksim sportininkams sportine karjera , ir choru sutupe banderoms ir jankiams siknaskyles laizysim ...OLIMPINIS SPORTAS IR POLITIKA --NESUDERINAMI ir nereikia spekuliuot sia tema pons ,,,sportininke,,,

Išvada

Lietuviai kaip visuomet patys kvailiausi.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS