Federacija siekia, kad 2024 metų Europos badmintono čempionatas vyktų Lietuvoje | kl.lt

FEDERACIJA SIEKIA, KAD 2024 METŲ EUROPOS BADMINTONO ČEMPIONATAS VYKTŲ LIETUVOJE

  • 0

Lietuvos badmintono federacija pradėjo pokalbius su „Badminton Europe“ organizacija dėl galimybės 2024 metų Europos badmintono čempionatą organizuoti Lietuvoje.

Šią savaitę Lietuvoje lankosi „Badminton Europe“ organizacijos generalinis sekretorius Brian Agerbak, su kuriuo susitikęs Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas pristatė federacijos siekį 2024 metų Europos badmintono čempionatą surengti Lietuvoje.

„Turime ambicingą tikslą – tapti svarbiausio badmintono turnyro Europoje šeimininkais. Tai reikštų, kad Lietuvoje susirinktų didžiausios badmintono sporto žvaigždės Europoje. Tai ne tik būtų didelė šventė visiems badmintono gerbėjams Lietuvoje, bet ir didelė paskata mūsų sportininkams, siekiantiems rezultatų šioje sporto šakoje“, – pažymėjo Lietuvos badmintono federacijos prezidentas A. Kamantauskas.

Pasak jo, svarstoma galimybė čempionatą organizuoti Kauno „Žalgirio“ arenoje, derybos dėl to jau vyksta su „Badminton Europe“ organizacija. Vis dėlto A. Kamantauskas pažymi, kad galimybės organizuoti savo šalyje Europos badmintono čempionatą siekia daugybė valstybių, tad galutinį sprendimą lems daugybė veiksnių.

Kaune viešintis „Badminton Europe“ gen. sekretorius B. Agerbak Lietuvoje lankosi Lietuvos badmintono federacijos kvietimu, pagrindinis jo vizito tikslas – strateginiai mokymai Lietuvos badmintono klubų atstovams, kurie šią savaitę vyksta Kauno „Žalgirio“ arenoje.

B. Agerbak su badmintono klubų atstovais dalinasi patirtimi, kaip parengti ir įgyvendinti ilgalaikę klubų veiklos strategiją bei stiprinti bendradarbiavimą su federacija kartu siekiant tikslų.

„Badminton Europe“ gen. sekretorius B. Agerbak yra Danijos, kurios pasiekimai badmintono sporte yra vieni geriausių Europoje, pilietis, tad jo patirtis ir įžvalgos Lietuvai svarbūs ir šiuo atžvilgiu. Mokymuose dalyvauja keturiolikos badmintono klubų atstovai iš visos Lietuvos.

GALERIJA

  • Federacija siekia, kad 2024 metų Europos badmintono čempionatas vyktų Lietuvoje
Lietuvos badmintono federacijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS