Galingas startas olimpinėse žaidynėse kalnų slidininkui A. Drukarovui baigėsi trauma | kl.lt

GALINGAS STARTAS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE KALNŲ SLIDININKUI A. DRUKAROVUI BAIGĖSI TRAUMA

  • 0

Kalnų slidininkas Andrejus Drukarovas Pekino žiemos olimpinių žaidynių slalomo varžybose nestartuos. Galingai pradėtose didžiojo slalomo lenktynėse sekmadienį 22 metų sportininkas patyrė traumą.

Antrojo nusileidimo metu, po vieno posūkių, slidei užsikabinus už nelygumo dangoje, jis pakilo į orą ir skaudžiai krito ant nugaros. Dar keliolika metrų nuslydęs sportininkas kelias minutes gulėjo susiėmęs už kojos.

Pirmadienį atlikus magnetinio rezonanso tyrimą paaiškėjo, kad sportininkui įplyšo dešinio kelio išorinis šoninis raištis.

„Kad kažkas ne taip, supratau jau pradėjęs važiuoti į apačią. Nejaučiau didelio skausmo, bet buvo keistas pojūtis. Sprendimą nedalyvauti slalomo varžybose priėmėme kartu su Lietuvos rinktinės gydytoju, treneriu ir kinų gydytojais, kurie atliko magnetinio rezonanso tyrimus. Tyrimų rezultatus analizavo šeši ar septyni gydytojai, buvo tariamasi su kolegomis Pekine. Išties įspūdinga, kaip jie manimi rūpinosi. Gydytojai patarė neslidinėti dvi savaites, kitaip kiltų rizika, kad raištis visai plyš. Kad galėčiau nekenkiant sveikatai baigti sezoną, nusprendėme, kad geriau nestartuoti“, – sakė A. Drukarovas.

Ledine upe vadinamoje olimpinėje trasoje po pirmo nusileidimo didžiojo slalomo varžybose jo rezultatas buvo 20-as (1 min. 5,78 sek.) tarp 54 finišą pasiekusių sportininkų. Dar 35 kalnų slidininkai neįstengė įveikti pirmosios trasos.

Lietuvis buvo tik 2,85 sek. atsilikęs nuo jau pirmoje trasoje lyderio pozicijoje įsitvirtinusios Šveicarijos superžvaigždės Marco Odermatto, o už A.Drukarovo, didžiojo slalomo rungties pasaulio reitinge užimančio 80 vietą, nugaros rikiavosi ne vienas tituluotas atletas, tarp jų ir pasaulio vicečempionai broliai Adamas ir Andreasas Žampos iš Slovakijos.

„Organizatoriai tikrai gerai padirbėjo, trasos labai sunkios, labai fainos. Didžiojo slalomo varžybose sąlygos buvo sunkios, o mūsų tikslai labai aukšti. Bet, manau, kad buvome teisingame kelyje. Pirmasis važiavimas buvo geras, antrajame bandžiau parodyti aukštą rezultatą, bet nepavyko. Ką pasiėmiau iš šių žaidynių? Pirmą kartą gyvenime aš įrodžiau ir sau, ir kitoms kalnų valstybėms, kad galiu konkuruoti su jų sportininkais aukščiausiame lygyje. Tas pirmasis nusileidimas ir pirmoji dalis antrojo nusileidimo rodo, kad esame visai netoli aukščiausio lygio. Šią patirtį išnaudosiu sėkmingam sezono finišui“, – sakė sportininkas.

Šiemet A. Drukarovas demonstruoja puikią formą – sausį jis laimėjo dvejas Tarptautinės slidinėjimo federacijos (FIS) kategorijos varžybas Italijoje.

Prieš metus Italijoje vykusiame pasaulio čempionate didžiojo slalomo lenktynėse A. Drukarovas užėmė 23 vietą tarp 100 startavusių sportininkų. Tai – aukščiausia vieta Lietuvos kalnų slidinėjimo istorijoje tokio rango varžybose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS