Golfo legenda T. Woodsas gydomas ligoninėje po didelės automobilio avarijos | kl.lt

GOLFO LEGENDA T. WOODSAS GYDOMAS LIGONINĖJE PO DIDELĖS AUTOMOBILIO AVARIJOS

Golfo pasaulio garsenybė Tigeris Woodsas (Taigeris Vudsas) antradienį buvo sunkiai sužeistas, kai jo vairuojamas automobilis nulėkė nuo kelio netoli Los Andželo ir kelis kartus apsivertė, pranešė policija.

Į avarijos vietą atvykę policijos pareigūnai sakė, jog golfo žaidėjui „labai pasisekė“, kad jis liko gyvas, bet jam buvo sunkiai sužalotos abi kojos.

T. Woodsui buvo atlikta operacija dėl „reikšmingų ortopedinių sužeidimų“, įstatant strypą dešiniajam blauzdikauliui ir „varžtų derinį“ pėdai ir čiurnai stabilizuoti, sakoma ligoninės „Harbor-UCLA Medical Center“ vyriausiojo gydytojo Anisho Mahajano (Anišo Mahadžano) pareiškime, vėlai antradienį paskelbtame golfo žaidėjo „Twitter“ paskyroje.

„Šiuo metu jis sąmoningas, reaguoja į aplinką ir sveiksta savo palatoje“, – sakoma pareiškime. Jame taip pat nurodoma, kad tolesnės informacijos nebus, dėkojama gelbėtojams ir visiems gera linkintiems žmonėms.

Per anksti ryte įvykusią avariją T. Woodsas neatrodė paveiktas narkotikų arba alkoholio. Kai buvo išvaduotas iš automobilio, jis buvo išvežtas į ligoninę ir operuotas, sakė Los Andželo apygardos šerifas Alexas Villanueva (Aleksas Viljanueva).

Nelaimė įvyko ant stataus šlaito, dėl didelio avaringumo žinomo kaip „juodasis ruožas“. Pasak šerifo, T. Woodsas, kurio automobilyje kitų žmonių nebuvo, važiavo „didesniu nei įprasta greičiu“.

„Sakyčiau, ponui Woodsui labai pasisakė, kad jis po viso šito liko gyvas“, – sakė policininkas Carlosas Gonzalezas (Karlosas Gonsalesas), pirmasis atvykęs į įvykio vietą.

C. Gonzalezas rado T. Woodsą prispaustą automobilyje, bet sąmoningą. Jis atrodė „ramus ir blaiviai protaujantis“, taip pat prisistatė pareigūnui kaip Tigeris.

„Kaip suprantu, jam sunkiai sužalotos abi kojos“, – sakė Los Andželo apygardos priešgaisrinės tarnybos vadovas Darylas Osby (Darilas Osbis). Jis T. Woodso būklę apibūdino kaip „stabilią“.

Ugniagesiai ir paramedikai ištraukė T. Woodsą iš sudaužyto padidinto pravažumo automobilio ir imobilizavę nuvežė jį į vietos ligoninę, kur sportininkui buvo atlikta operacija.

„Šiuo metu nėra jokių įrodymų, kad jis buvo paveiktas“ narkotikų, vaistų arba alkoholio, nurodė A. Villanueva, bet pridūrė, kad įvykis tiriamas.

45 metų T. Woodsas, laikomas vienu iškiliausių visų laikų golfo žaidėju, yra laimėjęs 15 didelių čempionatų.

Neseniai jam buvo atlikta penkta nugaros operacija. T. Woodsas sakė nežinąs, ar galės žaisti artėjančiame „Masters“ turnyre, kurį jis paskutinį kartą laimėjo 2019 metais.

„Laukiame tolesnės informacijos, kai jam bus baigta operacija. „PGA Tour“ ir kiti žaidėjai meldžiasi už Tigerį ir bus visiškai mūsų palaikomas, kol sveiks“, – sakoma golfo asociacijos „PGA Tour“ komisaro Jay Monahano (Džėjaus Monahano) pranešime.

„Visi jo ilgimės“

T. Woodsas dalyvavo kasmet rengiamame golfo turnyre „Genesis Invitational“ klube „Riviera Country“ ir antradienio rytą vairavo jam parūpintą automobilį.

Avarija įvyko netoli kalvoto Palos Verdeso pusiasalio, kelio ruožo, kur įrengta avarinio stabdymo rampų tiems atvejams, kai vairuotojai leisdamiesi šlaitu nesuvaldo savo transporto priemonių, apačioje.

Šis ruožas liūdnai garsėja žmonių aukų pareikalaujančiomis avarijomis.

„Atrodo, kad pirma buvo kontaktas su skiriamąja juosta, o iš ten [automobilis] išvažiavo į priešpriešinio eismo juostą, rėžėsi į kelkraštį, tada į medį ir to proceso metu kelis kartus apsivertė“, – sakė A. Villanueva. Avarijos priežasties jis nenurodė.

Galiausiai automobilis sustojo už poros šimtų metrų nuo pradinio smūgio vietos ir gulėjo ant šono žolėje tolėliau nuo kelio, smarkiai apgadintu variklio dangčiu.

Naujienos apie avariją greit apskriejo pasaulį. Golfo ir kitų sričių veikėjai suskubo siųsti palinkėjimus T. Woodsui.

Slidininkė Lindsey Vonn (Lindsi Von), buvusi T. Woodso mergina, tviteryje parašė: „Šią akimirką meldžiuosi už TW.“

„Šįvakar siunčiu savo maldas @TigerWoods ir jo šeimai – už greitą geriausio visų laikų golfo žaidėjo pasveikimą“, – rašė buvęs JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama).

Kitas buvęs prezidentas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) kalbėdamas per televiziją „Fox“ palinkėjo T. Woodsui „pasveikti ir išeiti, nes visi jo ilgimės“.

„Labai susirūpinę“

T. Woodsas buvo tarp labiausiai gerbiamų pasaulio sportininkų, bet 2009 metų pabaigoje įsivėlė į didelį skandalą.

Tuometinis incidentas, kai jis automobiliu rėžėsi į medį ir hidrantą prie savo prabangių namų Floridoje, nulėmė virtinę skandalingų pranešimų, sužlugdžiusių jo santuoką ir smarkiai paveikusių karjerą.

Daugybei moterų pareiškus, kad jos buvo užmezgusios romanus su T. Woodsu, jis išsiskyrė su švede žmona Elin Nordegren ir sulaikė daug bulvarinių leidinių visame pasaulyje dėmesio.

Nuo 2014 iki 2017 metų T. Woodsui buvo atliktos keturios nugaros operacijos.

2017-ųjų gegužę T. Woodsas buvo areštuotas netoli namų, nes miegojo prie savo automobilio vairo eismo justoje.

T. Woodsas tuomet sakė, kad pavartojo receptinių vaistų ir pripažino kaltę dėl neatsargaus vairavimo.

Tačiau 2019-aisiais jis įspūdingai sugrįžo ir laimėjo „Masters“ turnyrą – tai pirma svarbi jo pergalė nuo 2008 metų.

Jis yra 82 kartus laimėjęs PGA čempionatą ir su Samu Sneadu (Semu Snidu) dalijasi visų laikų PGA rekordo garbe.

2000–2001 metais, būdamas vos 25-erių, T. Woodsas tapo pirmuoju žmogumi, jau pelniusiu turnyrų „US Open“, „British Open“, USPGA ir „Masters“ čempionų titulus.

T. Woodsui trūksta trijų svarbių pergalių iki Jackui Nicklausui (Džekui Niklausui) priklausančio visų laikų 18 pergalių rekordo.

„Barbara ir aš ką tik išgirdome apie Tigerio avariją ir, kaip visi kiti, esame labai susirūpinę“, – tviteryje parašė J. Nicklausas.

„Norime pasiūlyti jam savo nuoširdžią paramą ir maldas šiuo sunkiu metu. Prašom drauge su mumis palinkėti Tigeriui sėkmingos operacijos ir... visiškai pasveikti“, – pridūrė jis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS