„Granito“ rankininkai rankų dar nekelia | kl.lt

„GRANITO“ RANKININKAI RANKŲ DAR NEKELIA

  • 0

Lietuvos vyrų rankinio lygos finalo serijoje toliau tęsiasi atkaklios Kauno „Granito-Kario“ ir Vilniaus „Šviesos“ kovos. Pirmose dvejose rungtynėse prireikė pratęsimų, o trečiose nugalėtoją lėmė vos vienas įvartis.

Atsilaikė per plauką

„Pagaliau nugalėjome. Rungtynės vėl buvo tokios pačios, kaip ir pirmosios dvejos. Tik šįkart rezultatas kitoks“, – lengviau atsiduso Vaidotas Grosas.

Jo vadovaujami reguliariojo sezono nugalėtojai „Granito“ rankininkai akistatą namuose pradėjo spurtu 4:0. Nors pirmo kėlinio viduryje „Šviesai“ pavyko persverti rezultatą, kauniečiai greitai susigrąžino persvarą ir laimėjo kėlinį 18:15. Tokį pranašumą „Granitas“ išlaikė iki paskutinių susitikimo minučių. „Šviesai“ pačioje rungtynių pabaigoje pavyko sumažinti atsilikimą iki minimalaus, tačiau šeimininkai sugebėjo atsilaikyti. „Granitas“ laimėjo 30:29 ir sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą 1:2.

Nugalėtojams po 7 įvarčius pelnė Paulius Šarkauskas ir Marius Kairys, po 4 įvarčius prie pergalės pridėjo Deividas Jovaišas ir Mantvydas Lazauskas. „Šviesos“ komandai 7 įvarčius surinko Valdas Drabavičius, 5 įvarčius pelnė Karolis Bliuvas, po 4 įmetė Šarūnas Ugianskis ir Taurintas Markiavičius.

Amerikietiški kalneliai

„Visos finalo rungtynės kaip amerikietiški kalneliai. Tai viena komanda pirmauja, tai kita persveria rezultatą – taip ir svyruojame. „Šviesa“ nesugeba realizuoti progų, padaro klaidų, tada mes atitrūkstame pora įvarčių. Kai mes įkrentame į duobelę, Vilniaus komanda mus pasiveja. Žodžiu, laimi ekipa, kuri padaro mažiau klaidų ir geriau realizuoja progas“, – teigė V.Grosas.

„Šįkart „Granitas“ ilgiau pirmavo, o mums trūko šalto proto, nes praradome daug kamuolių, praleidome daug įvarčių į tuščius vartus, – tvirtino „Šviesos“ gretose rezultatyviausiai žaidęs V.Drabavičius. – Atakuodami norime viską labai greitai užbaigti, o reikia sužaisti solidžiau, ilgiau palaikyti kamuolį ir nuvarginti varžovų gynybą. Mes puolime atliekame tris perdavimus ir jau metame į vartus. Pritrūko ramesnio žaidimo.“

Moterys jau ilsisi

Ketvirtosios finalo serijos rungtynės vyks trečiadienį Vilniuje.

Strategas: V.Grosas tikisi, kad poryt jo auklėtiniams pavyks išlyginti serijos rezultatą. / rankinis.lt nuotr.

„Viso sezono rezultatai įrodo, kad komandos lygios ir abi nusipelnė dalyvauti finale. Visose „Granito“ ir „Šviesos“ akistatose nugalėtoją lemia vienas įvartis. Manau, kad ir artimiausiose rungtynėse vėl bus panašus scenarijus. Labai tikiuosi, kad prireiks ir penktojo serijos susitikimo“, – prognozavo V.Grosas.

„Mums trūksta vienos pergalės, „Granitui“ – dviejų. Nepaisant pralaimėjimo, mūsų nuotaika išlieka kovinga. Tikiuosi, kad į Kauną jau nebereikės grįžti ir viską pabaigsime Vilniuje“, – vylėsi V.Drabavičius.

„Šviesos“ rankininkai gina Lietuvos čempionų titulą. Tituluočiausias šalies klubas „Granitas“ į finalą pateko po dešimties metų pertraukos.

Kauno ir Vilniaus atstovai grūmėsi ir praėjusią savaitę finišavusiame moterų rankinio lygos čempionate. Jose triumfavo Kauno „Žalgirio“ rankininkės, laimėjusios seriją su Vilniaus „Egle“. Bronza atiteko Kauno rajono ekipai „Garliava CASCADA“.

GALERIJA

  • Strategas: V.Grosas tikisi, kad poryt jo auklėtiniams pavyks išlyginti serijos rezultatą.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS