Į pasaulio čempionatą išvykę jaunieji penkiakovininkai: bus įdomu ir sunku | kl.lt

Į PASAULIO ČEMPIONATĄ IŠVYKĘ JAUNIEJI PENKIAKOVININKAI: BUS ĮDOMU IR SUNKU

  • 0

„Tikslas – pagerinti asmeninius rezultatus“, – net neabejodama teigė jaunoji penkiakovininkė Anastasija Kančytė, išvykusi į Stambulą, kur liepos 24–30 dienomis vyks pasaulio U19 šiuolaikinės penkiakovės čempionatas.

Pasak sportininkės, šis sezonas buvo ganėtinai įtemptas ir jau spėjo nemažai išmokyti.

„Supratau, kad startai gali būti ne tik geri, bet ir prasti, – atvirai kalbėjo A. Kančytė. – Ir į juos reikia reaguoti ramiai. Tereikia suprasti, kad svarbu nenusivilti ir jaudintis, o analizuoti, ką padarei ne taip tiek rungtyse, tiek prieš jas. Tik viską supratus galima pasitaisyti ir tikėtis geresnio rezultato. Šįkart sunkiai dirbau. Pasirengimas vyko visą laiką – ne tik pasaulio čempionatui, bet ir tarpinėms varžyboms.“

Sportininkė prisipažino labiausiai laukianti fechtavimo rungties. „Nes ji man labiausiai patinka. Jei jau atvirai, nėra rungties, kurios bijočiau ar vengčiau. Treniruotėse įdėta daug darbo į kiekvieną rungtį“, – sakė A. Kančytė.

Į Stambulą išvyko šeši Lietuvos sportininkai: Nojus Chmieliauskas, Lukas Gaudiešius, A. Kančytė, Neda Doroševaitė, Anastasija Chafizova, Giedrė Gudelytė-Gudelevičiūtė. Juos lydi trys treneriai: Tomas Makarovas bei Artūras ir Viačeslavas Kalininai.

Žinau, kad į pirmenybes prancūzai atvyks puikiai pasirengę... Italai, egiptiečiai, vengrai. Šių šalių atstovai visuomet „alkani“ varžybose – konkurencijos tikrai netruks. Bus sunku ir įdomu.

G. Gudelytė-Gudelevičiūtė teigė, kad pasirengimas vyko sklandžiai – visą reikiamą darbą su treneriais atliko Vilniuje.

„Manau, mano stiprioji pusė yra užsispyrimas, – šypsojosi sportininkė. – Penkiakovėje tikrai reikia kovoti. O kartais būna taip sunku... Tada tasai užsispyrimas labai padeda“.

Prabilusi apie lūkesčius pirmenybėse, G. Gudelytė-Gudelevičiūtė atvira: „Norėčiau papulti į finalą, o tuomet jau bus kaip bus“.

Laukiamiausia sportininkės rungtis – šaudymas. „Nes jame labai gerai jaučiuosi. Ir fechtavimo laukiu, nes įdomu patikrinti savo jėgas. Baisiausia? Turbūt ekstremalus kliūčių ruožas, nes čia mano karjeroje jau būta daug nesėkmių“, – sakė jaunoji penkiakovininkė.

N. Chmieliauskas prisipažino, kad prieš pasaulio pirmenybes nekeitė treniruočių taktikos.

„Ar tai buvo teisingas sprendimas, matysime po startų, – sakė sportininkas. – Varžybos parodys, ar liko spragų“.

Penkiakovininkės teigė besitikintis, jog pavyks suvaldyti emocijas fechtavime. „Labai noriu, kad pasisektų fechtavime ir ekstremaliame kliūčių ruože. O plaukimas ir bėgimas? Kiek prisitreniravau, tiek ir bus, – nusišypsojo N. Chmieliauskas. – Žinau, kad į pirmenybes prancūzai atvyks puikiai pasirengę... Italai, egiptiečiai, vengrai. Šių šalių atstovai visuomet „alkani“ varžybose – konkurencijos tikrai netruks. Bus sunku ir įdomu.“

Pasaulio U19 čempionatas prasidėjo estafetėmis, individualios varžybos prasidės trečiadienį (liepos 26 d.).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS