Į Pekino olimpines žaidynes vyks ir komanda | kl.lt

Į PEKINO OLIMPINES ŽAIDYNES VYKS IR KOMANDA

  • 1

„Džiaugiuosi, kad komanda pribrendo“, – lengviau atsiduso Tomas Kaukėnas. Iki Pekino žiemos olimpinių žaidynių lieka dvi savaitės, o mūsų šalies atstovai dar medžioja likusius kelialapius. Vieni paskutiniųjų olimpinį bilietą užsitikrino Lietuvos biatlonininkai.

Reitinge – šešiolikti

Savaitgalį Rūpoldinge (Vokietija) vykusiomis pasaulio biatlono taurės vyrų estafetės varžybomis baigėsi pusantro sezono trukusi kova dėl kelialapių į žaidynes. Dalyviai įskaitinius taškus galėjo rinkti 37 varžybose, o sumuojami buvo dvylika geriausių pasirodymų tam tikrose rungtyse.

Į žaidynes deleguoti estafetės komandas galės 20 pajėgiausių rinktinių, tarp kurių pateko ir Lietuvos ekipa. Mūsiškiai reitinge užėmė šešioliktą vietą (2 574 tšk.), kartu iškovoję teisę dalyvauti ne tik estafetės, bet ir sprinto bei asmeninių lenktynių rungtyse. Jose dalyvaus po keturis Lietuvos biatlonininkus. Sėkmės atveju toks skaičius lietuvių galėtų varžytis ir persekiojimo rungtyje (joje dalyvaus 60 geriausiai sprinte pasirodžiusių dalyvių) bei bendro starto varžybose (varžysis 30 pajėgiausių biatlonininkų).

Trečią kartą olimpinėse žaidynėse dalyvaus Vytautas Strolia ir Tomas Kaukėnas, o Karolis Dombrovskis bei Linas Banys jose debiutuos.

Kolektyvas subrendo

Prieš ketverius metus Pjongčange vykusiose žaidynėse užfiksuoti geriausi rezultatai nepriklausomos Lietuvos istorijoje: T.Kaukėnas persekiojime buvo 13-as, sprinte – 17-as, o žaidynėse debiutavo mišrios estafetės komanda (19 vieta).

„Kalbant apie asmeninę atranką, seniau jaučiausi labiau užtikrintas. Prieš Sočį jaučiau, kad esu labiausiai vertas išvažiuoti, prieš Pjongčangą mudu su Vytu buvome stipriausi, o šiandien tikrai nesu pirmas, turbūt ir ne antras. Norėjome komandą turėti dar Sočyje ir dabar, po tiek metų, turėsime galimybę. Smagu būti tos komandos dalimi“, – sakė rinktinės veteranas T.Kaukėnas.

Aukščiausia V.Strolios pozicija Pjongčange buvo 43-ioji, iškovota persekiojime. Prieš aštuonerius metus Sočyje jis dalyvavo kaip slidininkas, o žaidynėse nepakilo aukščiau 67 vietos. Vis dėlto per pastarąjį olimpinį ciklą anykštėnas įsivertė į planetos biatlono elitą.

„Kai važiavau į pirmąsias savo žaidynes, nebuvo galima tikėtis aukštos vietos. Slidinėjime viskas labai aišku pagal reitingus, FIS taškus. Kai buvau jaunas, tikėjausi, kad gal kažkokiu būdu sušvies žvaigždės ir kažkokiu būdu bus geriau, nei galėčiau. Sugrįžau, ne toje sporto šakoje, bet su tuo tikslu, kad siekti kuo aukštesnių vietų. Patirtis duoda savo, Pekine bus galima kovoti“, – pasakojo V.Strolia.

Moterys dar laukia

Prieš dvi dienas planetos taurės varžybose V.Strolia pribloškė specialistus, iškovodamas Lietuvai istorinę ketvirtą vietą.

Penkto planetos taurės etapo Rūpoldine estafetės varžybose mūsiškiai finišavo septyniolikti. Aukščiau pakilti sutrukdė netaiklūs šūviai: lietuviai suko du baudos ratus bei panaudojo trylika papildomų šovinių. Varžybų nugalėtojais tapo rusai, 7 sek. pranokę vokiečius ir 23 sek. – baltarusius. Lietuvos ekipa atsiliko 4 min. 49,5 sek.

Lietuvos vyrų estafetė olimpinėse žaidynėse dalyvaus pirmą kartą istorijoje. Beje, mūsiškiai atrankoje užėmė aukščiausią vietą tarp Baltijos šalių.

Lietuvos moterų ekipa į komandinę vietą nepretendavo. Individualių kelialapių savininkės, turinčios geriausią pagal IBU taškus sudaryto reitingo vidurkį, bus paskelbtos kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Audrius

Vytautas Šaunuolis!!!!Sedejau sporto bare Maskvoj ir žiūrėjau varžybas.Net rusai sirgo už Vytautą.Gera buvo!!!Daznai nu važiuodavau į etapus Europoje.Ten atmosfera puikiausia.Sėkmės Vytautau ir visai komandai.Kaip gera,kad Lietuvoje yra ne tik krepšinis!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS