Į pusfinalį patekęs baidarininkas M. Maldonis: čia olimpinės žaidynės, čia neturi būti lengva | kl.lt

Į PUSFINALĮ PATEKĘS BAIDARININKAS M. MALDONIS: ČIA OLIMPINĖS ŽAIDYNĖS, ČIA NETURI BŪTI LENGVA

  • 0

Iškart ketvirtfinalio finišo Mindaugas Maldonis išlipo į krantą, užsidėjo šaldančią liemenę ir, vėl sėdęs į baidarę, dar keliolikai minučių išplaukė į Jūros miško kanalo apšilimo zoną. Jis ką tik buvo pasiekęs svarbiausią šios dienos tikslą – pateko į Tokijo olimpinių žaidynių pusfinalį.

M.Maldonis laimėjo pirmą iš trijų ketvirtfinalio plaukimų, 200 m vienviete baidare įveikęs per 35,466 sek. ir 0,074 sek. aplenkė antrąją vietą užėmusį japoną Momotaro Matsushitą. Jie ir laimėjo bilietus į pusfinalį. Trečiąją vietą užėmusiam kinui Xiaoxu Yang’ui ir ketvirtoje vietoje finišavusiam egiptiečiui Momenui Mahranui žaidynės jau baigėsi. Dar kiek anksčiau žaidynės baigėsi penktam šio ketvirtfinalio dalyviui Kohliui Tamarua-Hortonui iš Kuko salų – jis startuodamas nesuvaldė baidarės ir išgriuvo į vandenį.

Ketvirtfinalyje lenktyniavo baidarininkai, nepatekę į pusfinalį šiandien vykusiame pirmajame etape.

Penktajame iš penkių pirmo etapo plaukimų startavęs lietuvis užėmė 3-iąją vietą. Pirmi du kiekvieno plaukimo dalyviai pateko į pusfinalį. Pirmame etape M.Maldonis 200 m įveikė per 35,650 sek. Pirmas finišavo 2019 m. pasaulio vicečempionas serbas Strahinja Stefanovičius (34,996 sek.), antras – argentinietis Rubenas Rezola (35,059 sek.). Ketvirtąją vietą šiame plaukime užėmė  Tuva’a Cliftonas iš Samoa (38,363 sek.), penktąją Amado Cruzas iš Belizo (39,645 sek.).

Rytoj 3.37 val. Lietuvos laiku startuosiančiame antrajame pusfinalyje lietuvis ir dar septyni jo konkurentai kovos dėl keturių kelialapių į A finalą. Likę keturi ketvirtadienį rungsis B finale, kuriame išsidalins 8-16 vietas su keturiais lėčiausiais kito pusfinalio dalyviais.

– Mindaugai, kur išplaukėte po finišo?

– Po kiekvieno maksimalaus starto būtina prasiirkluoti. Nes organizme susikaupia labai daug laktato. Jį reikia išvažinėti, kad išsiplautų pieno rūgštis. Tai yra atsigavimo dalis tam, kad organizmas greičiau pradėtų gydomuosius procesus.

– Kaip pakomentuotumėte savo startus?

– Nelabai patogūs. Vėjas tarsi atrodo normaliai, pučia iš galo ir šiek tiek iš šono, tai starte reikia taisytis, bet tai nėra blogiausia.

Ketvirtfinalyje prieš pat finišą šiek tiek sumėtė bangos, tai kiek  praradau ritmą, bet džiugu, kad turėjau pakankamą persvarą. O šiaip reikia tiesiog dirbti.

Prieš tai per treniruotes buvo dienų, kai tikrai gerai jaučiausi. Pastangų greitai irkluoti beveik nereikėjo. O šiandien labai daug valios pastangų prireikė. Bet čia olimpinės žaidynės, čia ir neturi būti lengva.

Pirmame etape dar buvo jauduliuko. Bet man pirmas startas viską sustato į vietas. Būna įtampėlė, jauduliukas. Bet po pirmo plaukimo pajauti save, pajauti, kaip irklavai, kaip irkluosi toliau, pajauti, kaip atrodai.

Tai nuima visas įtampas. Ir antrą kartą stodamas į startą buvau ramus, susikaupęs, žinojau, kas ir kaip bus.

– Vienas jūsų varžovas starte išsimaudė. Ar pačiam yra tekę per varžybas išgriūti iš valties?

– Nemačiau. Geras. Nors, išties, jam tai nieko gero. Kai buvau jaunesnis, du kartus buvau išvirtęs per varžybas.

– Koks dabar jūsų grafikas iki pusfinalio?

– Pirmiausia – pietūs. Nes jau valgyti pradedu norėti. Grįžimas namo. Tiksliau, čia užkąsiu, grįžęs namo papietausiu. Po to – lova, vakarienė, vėl lova, geras miegas. Ir judam iš naujo.

Treniruočių jau nebebus, nes šiandien du startai maksimalia jėga, tai jie labai apkrauna organizmą, nieko daugiau nereikia, svarbiausia poilsis ir atsigavimas.

– Gal kažkokią programą paruošė ir kineziterapeutas Jurijus Vaščenkovas?

– Su Jurijumi kiekvieną vakarą patikriname, ar mano visi raumenys laiko, ar nėra probleminių vietų. kurios gali turėti įtakos tiek rezultatui, tiek traumai. Visa tą pasitikriname. Jurijus sugeba izoliuoti atskirus raumenis. Ir tikrina kiekvieną atskirai.

O jei kai kurie raumenys būna įsitempę nuo nepatogaus sėdėjimo ar gulėjimo, treniruočių, tai padaro masažą, kad atsileistų iki tam tikro lygo. Kad neprarastų tonuso, bet kad ir nebūtų raumenys įsitempę.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS