Ieties metikas E. Matusevičius universiadoje iškovojo sidabrą | kl.lt

IETIES METIKAS E. MATUSEVIČIUS UNIVERSIADOJE IŠKOVOJO SIDABRĄ

  • 0

Ieties metikas Edis Matusevičius Neapolyje (Italija) vykstančiose 30-osiose pasaulinėse studentų vasaros žaidynėse (universiados) ketvirtadienį iškovojo sidabro medalį.

Lietuvis finale ietį numetė 80 m 7 cm. Sėkmingiausias buvo paskutinis, šeštasis, jo bandymas.

Nugalėjo moldavas Andrianas Mardare (82 m 40 cm), trečiąją vietą užėmė kinas Ma Qunas (79 m 62 cm).

Finalas Lietuvos atstovui susiklostė labai įtemptai. Po trečio bandymo E. Matusevičius buvo trečias ir niekaip negalėjo pagerinti savo rezultato. Prieš paskutinį savo bandymą Lietuvos ietininkas išklausė Livetos Jasiūnaitės, kuri trečiadienį toje pačioje rungtyje iškovojo aukso medalį, patarimų.

Paskutinis jo bandymas buvo sėkmingas ir ietis smigo vos už 80 m žymos – 80 m 7 cm. To pakako aplenkti Kinijos atstovą Ma Quną ir pasipuošti sidabro medaliu.

„Geros varžybos, tik pritrūko sėkmės, – po varžybų sakė E. Matusevičius. -–Kvalifikacijoje atėjau atsipalaidavęs, mečiau pirmą metimą ir nuskrido, o finale nepavyko iki galo susikaupti, tačiau džiaugiuosi“.

Atrankos varžybose E. Matusevičius ietį metė 84 m 93 cm bei 15 cm pagerino sau pačiam priklausiusį Lietuvos rekordą.

E. Matusevičius papildė Lietuvos delegacijos medalių taupyklę iki keturių medalių. Trečiadienį aukso medaliu pasidabino ieties metikė Liveta Jasiūnaitė, bronzos medaliu – šuolininkas į aukštį Adrijus Glebauskas. Antradienį bronzos medalį iškovojo disko metikė Ieva Zarankaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS