Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa | kl.lt

LIETUVĖMS KOJĄ KIŠO VARŽOVĖS IR ĮTAMPA

"Turėjome užduotį pakovoti dėl pergalės, bet buvome pernelyg susikausčiusios", - pripažino Lietuvos rinktinės trenerė Jolita Kontvainienė. Jos treniruojamos lietuvės Europos jaunimo (iki 19 metų) merginų tinklinio čempionato atrankos turnyre kol kas pergalių nesumedžiojo.

Šiaulių sporto gimnazijoje vykstančiame atrankos turnyre lietuvės trečiojo turo rungtynėse penktadienį 0-3 (20:25, 19:25, 24:26) pralaimėjo antrąją pergalę iškovojusiai Estijos komandai.

Visuose trijuose setuose estės turėjo iniciatyvą ir nuolat išlaikydavo keleto taškų pranašumą. Trečiojo seto pabaigoje mūsiškės sugebėjo išlyginti rezultatą, tačiau tuomet estės pelnė du iš eilės taškus ir šventė pergalę.

Lietuvos rinktinei 12 taškų pelnė Arina Petuchova, 7 – Anastasija Jesipenko, 6 – Elena Kuodaitytė, 3 – Roberta Gabulaitė, 2 – Liepa Urbonaitė, po 1 – Austėja Žukaitė ir Emilija Mukaitė.

Estijos komandoje išsiskyrė Prancūzijoje rungtyniaujanti Carmen Vares (22 tšk.) ir Nora Lember (12 tšk.).

Lietuvos rinktinės trenerė Jolita Kontvainienė apgailestavo, kad jos auklėtinėms nepavyko pademonstruoti tokio pat solidaus žaidimo kaip ketvirtadienio mače su pajėgia Ukrainos rinktine, kuriai buvo nusileista tik po penkių setų kovos.

„Vakar nesitikėjome pergalės, tai sužaidėme gerai, gal dėl to, kad buvome atsipalaidavusios. Šiandien padarėme vaikiškas ir chaotiškas klaidas“, - teigė J. Kontvainienė.

Dabar Lietuvos tinklininkių laukia žūtbūtiniai du mačai – šeštadienį 17 val. bus žaidžiama su Azerbaidžanu, o sekmadienį – su Latvija.

„Azerbaidžanas yra autsaideris, todėl tikimės, kad pavyks laimėti nesiblaškant ir ramiai. Na ir tuomet lauks karas su latvėmis dėl paskutinio bilieto, - sakė J. Kontvainienė. – Kalbant apie palaikymą, tai jį jaučiame didelį, nesame prie tokio įpratę. Man tai jis padeda, bet kai kurioms žaidėjoms sukelia papildomą spaudimą. Visgi aktyvus sirgalių palaikymas yra reikalingas ir turi suteikti merginoms adrenaliną.“

Turnyro nugalėtojoms atiteks tiesioginis kelialapis į Europos čempionatą, o 2-4 vietas užimsiančios ekipos pateks į antrąjį atrankos etapą.

 

GALERIJA

  • Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa
  • Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa
  • Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa
  • Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa
  • Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa
  • Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa
  • Lietuvėms koją kišo varžovės ir įtampa
M. Grigaliūno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS