Imtynininkas iš Kauno prasiskynė kelią į Europos žaidynes | kl.lt

IMTYNININKAS IŠ KAUNO PRASISKYNĖ KELIĄ Į EUROPOS ŽAIDYNES

Bukarešte vykusiame Europos imtynių čempionate kaunietis Eividas Stankevičius liko vos per žingsnį nuo medalio, tačiau į Lietuvą grįžo vistiek netuščiomis. Graikų-romėnų imtynių svorio kategorijos iki 87 kg mažajame finale jis tik po atkaklios kovos 1:2 turėjo pripažinti vengro Eriko Szilvassy pranašumą. Pastarasis – pasaulio jaunimo (iki 23 metų) čempionas.

5-ąją vietą galutinėje įskaitoje užėmusiam E.Stankevičiui atiteko kelialapis į Europos žaidynes Minske.

„Eivydui kėlėme užduotį patekti tarp 16-os stipriausių Europoje ir patekti į žemyno žaidynes. Jis tikslą įgyvendino su kaupu“, - pasakojo sportininko treneris Saulius Liaugminas.

25 metų kauniečio karjeroje šis pasiekimas didžiausias, tačiau sporto mokyklos „Gaja“ auklėtinis yra ne sykį tapęs Lietuvos čempionu bei prizininku.

„Šie metai – pasirengimo olimpinėms žaidynėms metai, tad treniruočių procese dėliojami atitinkami akcentai. Labai norime atsidurti tarp tų laimingųjų, kurie vyks į Tokijo olimpiadą, - dėstė S.Liaugminas. – Tačiau tai padaryti bus itin sunku, nes konkurencija labai išaugusi, o vietų, skiriamų imtynininkams, mažėja. Daug kas priklausys nuo mūsų pasirodymo šiemet Kazakchstane vyksiančiame pasaulio čempionate“.

Pasak trenerio, gana keista, kad skirtingai nuo kai kurių kitų sporto šakų, Europos žaidynėse imtynininkai negalės pelnyti olimpinių reitingo taškų. Beje, dar viena keistenybė, jog sėkmingai pasirodžius Europos žaidynėse sportininkams ar treneriams jokios valstybinės premijos ar sportinio meistriškumo kategorijos nenumatytos. Tuo tarpu Senojo žemyno pirmenybėse, kurios tapo savotiška atranka į Europos žaidynes, medaliai leistų tikėtis tokių paskatinimų.

„Bet kuriuo atveju atsakingai rengsimės startams Minske, kur tikimės kautis ne tik dėl garbės, bet ir dėl medalių, o kaip seksis – matysime“, - sakė pašnekovas.

GALERIJA

  • Treneris S.Liaugminas
  • Imtynininkas iš Kauno prasiskynė kelią į Europos žaidynes
  • Imtynininkas iš Kauno prasiskynė kelią į Europos žaidynes
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nerijus

Stai ne tik krepsinis ar plaukimas garsina Kauna. Reiktu, kad kas paremtu si sportininka, nes valstybe kaip suprantu nepajegi. Juk tik geras financavimas atnesa vaisius.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS