Įsibėgėjo jaunių ledo ritulio rinktinės stovykla Elektrėnuose | kl.lt

ĮSIBĖGĖJO JAUNIŲ LEDO RITULIO RINKTINĖS STOVYKLA ELEKTRĖNUOSE

  • 0

Tik šių metų lapkričio viduryje Lietuvos jaunių (iki 18 metų) ledo ritulio rinktinės treneriu patvirtintas 30-metis kanadietis Dougas Boulangeris šventiniu laikotarpiu atvyko į Elektrėnus, kur 32 jauniesiems mūsų šalies ledo ritulininkams vadovaus keturių dienų stovykloje.

Šveicarijoje dirbantis treneris jau antrą Šv. Kalėdų dieną lipo ant Elektrėnų ledo arenos ledo ir pravedė pirmąją treniruotę aštuoniolikmečių rinktinės kandidatams.

D. Boulangeriui dirbti su jaunaisiais Lietuvos ledo ritulininkais padeda Lietuvos vyrų rinktinės treneriui Danieliui Lacroixui padėjęs kanadietis Mike'as McNamara bei lietuviai Mindaugas Kieras ir Dovydas Kulevičius.

Ketvirtadienį trenerių štabas su žaidėjais dirbo jau visą dieną: buvo surengta rytinė bei vakarinė treniruotės, tarp kurių įsiterpė ir vaizdo peržiūra.

Kaip portalui hockey.lt teigė D. Boulangeris, vaikinai jau antrą dieną dirba su šypsena, tačiau iš visų jėgų. Pasak trenerio, svarbiausia žaidėjams dėmesį sutelkti į mažas detales bei stengtis du kartus nekartoti tų pačių klaidų.

„Buvau sužavėtas vyrukų atsidavimu, mačiau laimingus žaidėjus, o aš buvau laimingas dėl to, kaip jie dirbo. Manau, kad turime daug potencialo su šia komanda. Dabar mes esame susitelkę į progresą, o įdedant darbo per tam tikrą laiką ateis ir rezultatai“, - sakė D. Boulangeris.

Penktadienį ir šeštadienį lietuviai ne tik turės treniruočių, vaizdo peržiūrų ir asmeninių pokalbių su treneriu, tačiau Elektrėnų ledo arenoje sužais ir dvejas draugiškas rungtynes, kuriose susikaus su Lenkijos bendraamžiais. Pirmosios rungtynės įvyks penktadienį 19 val., o antroji dvikova - šeštadienį 13 val.

„Svarbiausias tikslas geriau vienas kitą pažinti. Kaip jau sakiau anksčiau, mes susitelksime į mažas detales visame procese ir dabar pergalės nėra svarbiausia. Dabar statome viską, kad būtume geriausi balandžio mėnesį per pasaulio čempionatą“, - apie rungtynių tikslus kalbėjo D. Boulangeris.

Treneris taip pat organizuos ir asmeninius pokalbius su žaidėjais. Pagrindinis D. Boulangerio tikslas - geriau susipažinti su ledo ritulininkais bei išsiaiškinti jų stiprybes ir paruošti geriausiai veikiančius planus artėjančiam pasaulio čempionatui.

„Noriu juos geriau pažinti. Noriu sužinoti apie tai, kur ir kokiose pozicijose jie žaidė, kokias roles turėjo. Reikia surasti būdus, kaip juos visus geriausiai panaudoti ir tai mėginsime padaryti per šiuos pokalbius“, - sakė D. Boulangeris.

D. Boulangeris taip pat planuoja surengti ir vaizdo peržiūras bei taip atkreipti ledo ritulininkų dėmesį į savo klaidas. Pasak trenerio, vaizdo peržiūros yra pats geriausias būdas mokytis, todėl joms skirs didelį dėmesį ir pasaulio čempionato metu.

„Tai labai svarbu. Vaizdo peržiūros yra vienas iš geriausių būdų mokytis. Noriu, kad žaidėjai taptų rungtynių studentais, noriu, kad jie pakeistų savo mokymosi mentalitetą ir atkreiptų didelį dėmesį į detales, o tam mes naudosime individualias ir komandines vaizdo peržiūras. Balandžio mėnesį vyksiančio pasaulio čempionato metu vaizdo peržiūrų pagalba mes taip pat nagrinėsime varžovų komandas, kad įvykus tam tikriems momentams aikštelėje mūsų vaikinai tiksliai žinotų ką turi daryti“, - pasakojo D. Boulangeris.

Tai yra pirmasis Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinės pasiruošimo etapas kitų metų balandžio 7-13 dienomis Elektrėnuose vyksiančiam pasaulio jaunių čempionato II diviziono A grupės turnyrui. Lietuviai dėl nugalėtojų taurės, aukso medalių ir kelialapio į pirmąjį divizioną kovos su bendraamžiais iš Rumunijos, Lenkijos, Pietų Korėjos, Estijos ir Ispanijos.

Šių metų balandį Taline vykusiame pasaulio čempionato II diviziono A grupės turnyre keturias pergales iš penkių galimų iškovojusi Aleksejaus Nikiforovo treniruojama Lietuvos aštuoniolikmečių rinktinė tik po nepalankiai susiklosčiusių rezultatų ir Didžiosios Britanijos ekipos pergalės 4:3 prieš Pietų Korėją, pasidabino sidabro medaliais. Vienintelį pralaimėjimą lietuviai tą kartą patyrė prieš britus (2:3).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS