Istorija: pasaulio čempionate medalius laimėjo ir M. Alekna, ir A. Gudžius | kl.lt

ISTORIJA: PASAULIO ČEMPIONATE MEDALIUS LAIMĖJO IR M. ALEKNA, IR A. GUDŽIUS

  • 0

Pirmą kartą pasaulio čempionatų istorijoje du lietuviai toje pačioje rungtyje iškovojo medalius.

Istoriškai sėkmingiausioje disko metimo rungtyje 19-metis Mykolas Alekna ketvirtadienį Judžine (JAV) sužibo sidabru, o 12 metų vyresnis Andrius Gudžius – bronza.

Geriausiu ketvirtuoju bandymu M.Alekna įrankį nuskraidino 69,27 m.

A.Gudžiaus tolimiausias metimas – 67,55 m.

Lietuvius aplenkė tik slovėnas Kristjanas Čehas (71,13 m), pagerinęs nuo 2005-ųjų Virgilijui Aleknai priklausiusį pasaulio čempionatų rekordą (70,17 m).

Olimpinis ir pasaulio čempionas švedas Danielis Stahlis šįkart liko ketvirtas (67,1 m).

Du medalius disko metimo rungtyje lietuviai yra iškovoję ir Europos čempionate 1986-aisiais Štutgarte, kai Romas Ubartas tapo čempionu, o dabartinis A.Gudžiaus treneris Vaclovas Kidykas pelnė bronzą.

Pasveikino šalies vadovai

Prezidentas Gitanas Nausėda trečiadienį pasveikino disko metikus Mykolą Alekną ir Andrių Gudžių, kurie JAV vykstančiame pasaulio lengvosios atletikos čempionate iškovojo sidabro ir bronzos medalius.

„Disko metimas – nuo Antikos laikų žinoma sporto šaka – jau tris dešimtmečius yra Lietuvos sporto pasididžiavimas. Kaskart turime viltį, kad disko metikai pasieks aukščiausius rezultatus ir toji viltis vis išsipildo. Anksčiau buvo olimpinis Romo Ubarto auksas, aukšti Vaclovo Kidyko pasiekimai, Virgilijaus Aleknos pergalės olimpinėse žaidynėse ir pasaulio čempionatuose, o dabar – A. Gudžiaus ir M. Aleknos medaliai“, – sakoma prezidento sveikinime.

Šalies vadovas pažymi, kad apima labai geras jausmas matant du skirtingų kartų lietuvius galiūnus, stovinčius petys į petį ant tos pačios nugalėtojų pakylos.

Prezidentūra praneša, kad G. Nausėda padėkojo disko metikams už įdėtas pastangas, darbą ir palinkėjo pačių aukščiausių pasiekimų ateities karjeroje. „Ačiū už tai, kad jūsų dėka visas pasaulis vėl taria Lietuvos vardą“, – pažymėjo šalies vadovas.

Premjerė Ingrida Šimonytė taip pat pasveikino Lietuvos disko metikus.

„Šį ankstų rytą iš už Atlanto mus pasiekė nepaprastai džiugi žinia – disko metikai Mykolas ir Andrius iškovojo medalius. Tai labai svarbūs pasiekimai, liudijantys Lietuvos sportininkų tvirtą pasirengimą ir ryžtą siekti reikšmingų pergalių tarptautinėse varžybose. Nuoširdžiai sveikinu mūsų lengvaatlečius su puikiais rezultatais ir linkiu, kad Lietuvos himnas skambėtų šiame čempionate ne kartą. Dėkoju už Lietuvos sporto ir valstybės vardo garsinimą“, – sako premjerė.

GALERIJA

  • Mykolas Alekna
  • Andrius Gudžius
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS