Įvertino R. Berankio atsisakymą dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse: neetiškas poelgis | kl.lt

ĮVERTINO R. BERANKIO ATSISAKYMĄ DALYVAUTI TOKIJO OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE: NEETIŠKAS POELGIS

Tenisininkas Ričardas Berankis, atsisakęs dalyvauti Tokijo olimpinėse žaidynėse, pasielgė neetiškai. Taip nusprendė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) etikos komisija.

R.Berankis buvo tarp kandidatų į Lietuvos olimpinę rinktinę, tačiau birželio mėnesį pareiškė, kad į Tokiją nevyks. Sportininkas, gavęs olimpinę stipendiją, nesilaikė įsipareigojimų, pažeidė sutartį su LTOK.

"Tokį sprendimą pasirinkau su savo komanda atidžiai apsvarstęs visus galimus už ir prieš. Be to, kol kas neaišku, ar mano reitingo taškų pakaktų, kad patekčiau į olimpiadą. Todėl ir nutarėme nesiblaškyti, o sutelkti visą dėmesį į tuo pačiu metu vyksiančius Teniso profesionalų asociacijos (ATP) turnyrus ir pasirengimą jiems, – tąkart aiškino tenisininkas. – Pandemija gerokai jaukia mano ir mano varžovų planus. Kai kurie turnyrai vis dar atšaukiami, kiti vyksta ypač sudėtingomis sąlygomis, taikant įvairius apribojimus. Galiausiai, tolima kelionė į Japoniją – dar sudėtingesnė šiuo metu. Visa tai taip pat reikėjo įvertinti svarstant, ar verta dalyvauti olimpiadoje."

Labai gaila, kad sportininkas olimpinio tikslo atsisakė tuomet, kai jis tapo ranka pasiekiamas.

"Olimpinės žaidynės – ne vien atletų, bet ir olimpinių sporto šakų federacijų siekiamybė. Priversti sportininką vykti į žaidynes mes negalime, tačiau, kai įtraukiame į Lietuvos olimpinės rinktinės kandidatų sąrašą, tikime, kad žaidynės yra jo tikslas. Į R.Berankio pasirengimą Tokijo olimpiadai daug investavome. Skaičiuojame, kad nuo 2017-ųjų jo medicininiam aptarnavimui ir kitoms reikmėms, olimpinei stipendijai skyrėme per 68 tūkst. eurų. Labai gaila, kad sportininkas olimpinio tikslo atsisakė tuomet, kai jis tapo ranka pasiekiamas", – komentuodama R.Berankio žingsnį "Kauno dienai" sakė LTOK prezidentė Daina Gudzinevičiūtė.

LTOK etikos komisijos posėdis nuotoliniu būdu buvo surengtas šią savaitę.

"Ričardas išdėstė priežastis, dėl kurių, jo manymu, negalėjo dalyvauti Tokijo olimpiadoje. Deja, šių priežasčių nei jis, nei Lietuvos teniso sąjunga iki šiol nebuvo pateikę LTOK. Labai keista, kad net nepaskambino telefonu, nors sportininkai paprastai į mus kreipiasi net esant mažiau reikšmingoms aplinkybėms. Būtent tokį komunikacijos trūkumą laikome neetišku elgesiu", – teigė LTOK viceprezidentas, Etikos komisijos pirmininkas Saulius Galadauskas.

2016-aisiais R.Berankis dalyvavo Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse ir vos per 52 min. 0:6, 0:6 pralaimėjo australui Johnui Millmanui.

Vis dėlto R.Berankis yra tarp kandidatų į Lietuvos olimpinę rinktinę, kurios laukia 2024 m. Paryžiaus žaidynės.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Sportininkas

Jis turi grazinti,visus pavogtus,Lietuvos žmoniu pinigus,nes juos panaudojo savo privatiem tikslam.

Šocikas

Lopas ! Lietuvoje sporto nebeliko. Tik pinigų dalybos.

Jadzė

0:6, 0:6.Tai nepakartojama!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS