J. Aleksandrovas Turkijoje stojo į pasaulio tenisininkų reitingo rikiuotę | kl.lt

J. ALEKSANDROVAS TURKIJOJE STOJO Į PASAULIO TENISININKŲ REITINGO RIKIUOTĘ

12-metis tenisininkas Julius Aleksandrovas, sėkmingai rungtyniavęs Turkijoje, pelnė pirmuosius taškus Tarptautinės teniso federacijos (TTF) jaunųjų žaidėjų reitinge.

S.Dacho progimnazijos penktokui kartu su bendraamžiu iš Graikijos Irakliu Kalanovu itin sekėsi berniukų dvejetų varžybose. Iš pradžių J.Aleksandrovas ir I.Kalanovas lengvai įveikė turkus Kaaną Kilinčių ir Cinarą Ozkahramaną 6:1, 6:2, po to Doruką Elbirlik ir Cinarą Tilkį 6:0, 6:2.

Ketvirtfinalyje Lietuvos ir Graikijos atstovų duetas sukryžiavo raketes su Adamu Faragcao iš Kanados ir šeimininku Demiru Halisdemiru. Abu setus J.Aleksandrovas ir I.Kalanovas laimėjo tokiu pat rezultatu 6:3.

Kova dėl bilieto į lemiamą mūšį neįvyko. Lenkas Filipas Czyrekas ir turkas Haydaras Gokpinaras atsisakė varžytis.

Finale J.Aleksandrovas ir I.Kalanovas susirėmė su varžovais iš Rusijos – Timofejumi Derepasko ir Kuzma Gomziakovu. Pirmasis setas palankesnis buvo varžovams 7:5. Antrajame lietuviui ir graikui, po atkaklių varžybų 7:6, pavyko išlyginti bendrą rezultatą. Lemiamas setas geriau klostėsi rusams, laimėjusiems 10:6.

Balandžio 23-iosios (Turkijos nacionalinio suvereniteto ir Vaikų dienos) taurės turnyro vienetų varžybose J.Aleksandrovui pavyko peršokti vieną barjerą – 6:2, 6:2 nugalėjo turką Alperą Civaną Yilmazą.

Tačiau antrajame etape, po pralaimėto mūšio vokiečiui Justinui Engeliui (6:4, 3:6, 2:6), klaipėdietis baigė pasirodymą.

Geriausias Lietuvos 12-metis tenisininkas už prizinę vietą Antalijos kurorte pelnė pirmuosius TTF reitingo taškus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS