Jauniesiems Lietuvos šokėjams – pasaulio čempionato bronza | kl.lt

JAUNIESIEMS LIETUVOS ŠOKĖJAMS – PASAULIO ČEMPIONATO BRONZA

  • 0

Rumunijos mieste Sibiu sekmadienio vakarą baigėsi pasaulio sportinių šokių federacijos surengtas jaunių amžiaus grupės (14–15 metų) standartinių šokių pasaulio čempionatas.

Pirmą kartą tokio rango varžybose Lietuvai atstovavę šių metų šalies jaunių čempionai Matas Puplevičius ir Gabija Vilčiauskaitė iš Kauno sportinių šokių klubo „Dance Innovation Team“ iškovojo bronzą.

Iš viso pasaulio čempionate jie šoko penkis turus ir jau nuo pirmųjų pasirodymų atsidūrė tarp lyderių.

Į vis aukštesnį turą jie kilo beveik vienbalsiai, o į lemiamą pasirodymą, finalą, galiausiai žengė dalindamiesi 1–2 poziciją, rašo Lietuvos sportinių šokių federacija.

Finale Lietuvos dueto lėtas valsas, tango, Vienos valsas ir fokstrotas buvo įvertinti trečiosiomis vietomis, o kvikstepas – antrąja.

Latvijos, Italijos, Kinijos ir Lietuvos teisėjai M. Puplevičiui ir G. Vilčiauskaitei už kelis šokius skyrė ir nemažai pirmųjų vietų.

Iš viso jaunių čempionate, be jau minėtųjų, taip pat teisėjavo Lenkijos, Slovakijos, Vokietijos, Izraelio, Rumunijos vertintojai. Komisijoje taip pat darbavosi ir mūsų atstovė Eglė Visockaitė-Damaševičienė.

Jaunius į pasaulio čempionatą lydėję tituluoti šokėjai Ieva Sodeikienė ir Evaldas Sodeika džiaugėsi, kad Lietuvoje jiems auga puiki pamaina

„Matas ir Gabija įrodė, kad Lietuva yra šokio šalis. Labai kokybiško šokio, nes nuo pat pirmųjų turų buvo akivaizdu, kad mūsų šokėjai patenka į geriausiųjų trejetuką“, – po finalo kalbėjo suaugusiųjų pasaulio čempionas Evaldas Sodeika.

„Žinoma, Matas ir Gabija jaudinosi prieš startą, nes čia buvo pirmosios varžybos, kuriose jie atstovavo Lietuvai. Tačiau viskas pavyko puikiai, o finalas buvo pats geriausias, pats įspūdingiausias jų turas! Finalas buvo bombinis!“ – sakė E. Sodeika.

Jis taip pat pridūrė, kad itin džiaugiasi, jog varžybų metu daug garsių šokėjų, patyrusių trenerių negailėjo pagyrų mūsų jaunajam duetui, teigdami, jog jie šiandien yra tikri čempionai: „Čia nuostabūs komplimentai ir porai, ir mūsų šaliai!“

E. Sodeikos teigimu, nors didžiausių pagyrimų nusipelnė šokėjai, tačiau nereikia pamiršti ir tėvų, visų trenerių komandos bei Lietuvos sportinių šokių federacijos (LSŠF) indėlio.

Tuo tarpu patys sportininkai po apdovanojimų ceremonijos neslėpė puikių emocijų. M. Puplevičius sakė, jog labai džiaugiasi, galėdamas pirmą kartą atstovauti Lietuvai pasaulio čempionate bei dėkojo federacijai, o G. Vilčiauskaitė dėkojo sirgaliams: „Ačiū! Labai visus mylim!“

Naujaisiais jaunių pasaulio čempionais tapo parketo šeimininkai, Rumunijos šokėjai Marius Tiberiu Padureanas ir Adelina Stanciu.

Vicečempionų titulas atiteko Vokietijai atstovaujantiems Yigitui Bayraktarui ir lietuvaitei Lukrecijai Kūraitei.

Kitas vietas finaliniame šešetuke užėmė latviai J. Prokinis ir P. Karimova, rumunai A. Neagu ir N. Slobodova bei lenkai W. Wojcikas ir W. Pujanek.

Šiame pasaulio čempionate šoko 54 duetai iš 33 valstybių.

GALERIJA

  • Matas Puplevičius ir Gabija Vilčiauskaitė, Evaldas Sodeika ir Ieva Sodeikienė
LSŠF nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS