Jaunimo čempionas naują gyvenimo etapą pradės už Atlanto | kl.lt

JAUNIMO ČEMPIONAS NAUJĄ GYVENIMO ETAPĄ PRADĖS UŽ ATLANTO

Pasaulio ir Europos jaunimo čempionas disko metikas Mykolas Alekna išvyko į JAV, kur mokysis ir treniruosis Berklio universitete. "Laukia nežinomybė, bet tikiu, kad viskas bus gerai. Įdomu pradėti naują gyvenimo etapą", – sakė dukart olimpinio čempiono Virgilijaus Aleknos sūnus.

Kibs į mokslus

M.Alekna šiemet liepą triumfavo Europos jaunimo lengvosios atletikos čempionate Estijoje, o rugpjūtį – pasaulio čempionate Kenijoje.

Šią savaitę aštuoniolikmetis sportininkas jau įsikūrė Kalifornijoje – ruošiasi keturių metų studijoms Berklio universitete.

"Mykolas turės geriausias sąlygas, bus aprūpintas, viskas bus nemokama. Tai puiki galimybė žengiančiam į profesionalų sportą", – teigė Lietuvoje perspektyvų disko metiką treniravęs Mantas Jusis.

JAV mūsų šalies talentas pateks į Mohamado Saataros rankas. Tarp šio specialisto auklėtinių – olimpiečiai: kūjo metikės amerikietė Camryn Rogers ir vengrė Georgina Toth, rutulio stūmikai iranietis Aminas Nikfaras ir jamaikietė Zara Northover.

Mėto ir 2 kg diską

"Su M.Saatara kartu buvome Turkijoje treniruočių stovykloje. Klausiau, kaip jis įsivaizduoja Mykolo rengimo planą. Trenerio idėjos geros, neturiu nieko prieš. Yra dalykų, kuriuos M.Saatara daro kitaip nei mes, bet šis treneris dirba su būriu gerų sportininkų, geba adaptuoti krūvį", – kalbėjo M.Jusis.

"Su treneriu Mantu dirbsime vasaromis, kai grįšiu į Lietuvą. Jei JAV labai nesiseks, darysime išvadas, galbūt koreguosime treniruočių planus. Abu treneriai gerai sutaria, linkę ieškoti kompromisų", – pridūrė M.Alekna.

M.Aleknai priklauso pasaulio jaunimo čempionatų rekordas – lietuvis 1,75 kg sveriantį diską numetė 69,81 m.

M.Jusio treniruojamas jaunasis disko metikas pagerino pasaulio jaunimo čempionatų rekordą – 1,75 kg sveriantį diską numetė 69,81 m. Pasaulio rekordas – 70,13 m – nuo 2008-ųjų priklauso ukrainiečiui Mikitai Nesterenkai.

Anot M.Jusio, per treniruotes M.Alekna yra nusviedęs diską 72 m, o šiuo metu vaikino galimybės mesti suaugusiesiems skirtą 2 kg diską – bent 65–66 m (Tokijo olimpiadoje penktą vietą užėmusio čeko Kristjano Čeho rezultatas buvo 66,62 m – red. past.).

Pagyrė techniką

"Kad diskas nulėktų toli, reikia gero metimo. Mykolas dabar įvaldęs gerą techniką – jo metimas laisvas ir greitas. Tokio amžiaus jaunuoliams ne visada tai pavyksta", – interviu LRT yra sakęs V.Alekna.

M.Aleknos tėtis, būdamas 18–19 metų, 2 kg diską oficialiose varžybose skraidino 53–57 m.

Šiemet Lietuvos lengvosios atletikos čempionate Mykolą (63,52 m) aplenkė tik Andrius Gudžius (67,21 m).

 

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

A

baigs karjera neprapuls - laukiamas seime .

SUSIJUSIOS NAUJIENOS