Jaunimo varžybose žibėjusi A. Paražinskaitė sugrįžta: jaučiu, kad dar galiu prasimušti | kl.lt

JAUNIMO VARŽYBOSE ŽIBĖJUSI A. PARAŽINSKAITĖ SUGRĮŽTA: JAUČIU, KAD DAR GALIU PRASIMUŠTI

  • 0

24-erių metų Akvilė Paražinskaitė prieš šešerius metus pakilo ant devynioliktojo laiptelio tarptautinėje jaunių ITF klasifikacijoje. Tuo metu ji jau buvo pirmoji Lietuvos raketė bei dviejų bronzos medalių Pekino jaunimo olimpinėse žaidynėse laimėtoja. Teniso varžybose iki medalių nukeliavo tiek varžydamasi viena, tiek dvejetuose – su latve Jelena Ostapenko.

Tokie jaunosios tenisininkės pasiekimai neliko nepastebėti ir Kentukio universitetas Jungtinėse Valstijose A. Paražinskaitei stipendiją. Lietuvė susiviliojo šiuo pasiūlymu ir nusprendė pabandyti. Profesionalus tenisas buvo atidėtas į šoną.

„Be abejo, kad treniruotės Amerikoje nebuvo tokios intensyvios kaip profesionaliame tenise, tačiau svarbu yra tai, kad per visą tą laiką aš nebuvau padariusi jokios pauzės. Visąlaik treniravausi, kitus treniravau, o praėjusiais metais pajutau, kad dar galiu prasimušti. Jei yra šansas, privalau bent pabandyti juo pasinaudoti“, – sakė A. Paražinskaitė.

Nuo mažens Balžeko teniso akademijoje augusi Akvilė po pauzės vėl sugrįžo, kaip pati sako, į šeimą, kurioje visada buvo laukiama. Savo auklėtinės sugrįžimu džiaugiasi ir akademijos vadovai.

„Šis Akvilės sprendimas yra didžiulė paskata šiame epideminiame pasaulio ir Lietuvos teniso konkurenciniame laike. Jos sugrįžimas į akademiją mums yra didžiulis įvertinimas. Juk po Akvilės nei vienas lietuvis tenisininkas ar tenisininkė nepasiekė nieko panašaus į devynioliktą reitingą pasaulyje. Net jei tai jaunių reitingas.

Jau girdėjau pasakymų, kad Akvilė prarado per daug laiko. Aš jiems atsakiau, kad ateitų į jos treniruotes. Greitis, technika, judėjimas, sprendimų priėmimas.. visa tai ji turi, todėl neturiu nė menkiausių abejonių dėl jos galimybių patriukšmauti“, – sakė akademijos vadovas ir pirmasis A. Paražinskaitės treneris Arūnas Balžekas.

Pagal įsipareigojimus, sausio viduryje tenisininkė grįš į Jungtines Valstijas tam, kad universitete užbaigtų magistro studijas bei tuo pačiu universiteto komandoje atžaistų paskutinį sezoną. Iškart po to, ji grįš į Lietuvą.

„Tokių pavyzdžių, kai tenisininkai į profesionalų sportą žengia po studijų, yra labai daug, todėl turėdama tokį potencialą, Akvilė niekur nevėluoja. Aš nesakau, kad tikrai mes užkariausime pasaulį, bet sakau, kad ji turi dideles galimybes pabandyti tai padaryti.

Jaunystėje jai trūko šiek tiek pasitikėjimo, tačiau dabar, akivaizdu, kad ji subrendo ir suprato, kad gali. Ir, svarbiausia, nori. Mūsų užduotis – padėti pasiekti tuos tikslus“, – sakė Remigijus Balžekas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS