Jėgos dvikovės varžybose grūmėsi tituluoti atletai | kl.lt

JĖGOS DVIKOVĖS VARŽYBOSE GRŪMĖSI TITULUOTI ATLETAI

Guinnesso pasaulio rekordų knygos narys Aidas Saulis ne tik pats aktyviai propaguoja jėgos sportą, bet ir stengiasi jį populiarinti visoje Lietuvoje. Jo surengtose „Twinnation pull like a Bull“ varžybose dėl medalių grūmėsi tituluoti atletai.

Tituluotas ir organizatorius

„Fighters Factory“ sporto klube brolių Aido ir Aurimo Saulių surengtose jėgos dvikovės varžybose pasirodė daugiau kaip 20 atletų. Europos čempionai ir prizininkai, pasaulio ir Lietuvos rekordininkai galynėjosi prisitraukimų su maksimaliu svoriu ir mirties traukos rungtyse.

Pats A.Saulis yra tapęs Europos muaitai (Tailando bokso) vicečempionu, daugkartiniu Lietuvos čempionu, o vėliau susižavėjo jėgos sportu. Kaunietis prieš porą metų buvo įtrauktas į pasaulinę rekordų knygą už atliktą vieną populiariausių gatvės gimnastikos pratimų – „Muscle up“, Lietuvoje dažnai vadinamu kareivėliu. Pratimą jis atliko užsikabinęs net 32 kg svorį.

Neatsilieka: greta vyrų svarmenis kilnojo ir dailiosios lyties atstovės./S. Glovos nuotr.

Penkiose svorio kategorijose vykusios varžybos prasidėjo moterų akistata. Svorio kategorijoje iki 67,5 kg pernykštės „Twinnation“ taurės laimėtoja Toma Dovydėnė pirmoje mirties traukos rungtyje pakėlė net 100 kg sveriančią štangą. Ji nedaug atsiliko nuo Šiaurės Europos WRPF čempionės Virginijos Kondratavičienės. Pastaroji dar geriau pasirodė prisitraukimų rungtyje ir garantavo sau pirmąją vietą.

Rekordininkų mūšis

Vyrų svorio kategorijoje iki 75 kg prisitraukimų rungtyje jėgos buvo panašios. Tačiau vadinamosios mirties traukos rungtynes užtikrintai laimėjo „Arnold Classic“ nugalėtojas, WRPF Europos vicečempionas Imantas Petrošius. Jam rimtą iššūkį metė Lietuvos gatvės gimnastikos čempionas Emilis Vaizgėla.

Aršiausia kova vyko svorio kategorijoje iki 82,5 kg. Tiek mirties traukos rungtyje, tiek atliekant prisitraukimus su maksimaliu svoriu rezultatai buvo labai panašūs. Vis dėlto vos kelių kilogramų skirtumu nugalėjo Europos jėgos trikovės vicečempionas, daugkartinis Lietuvos „Static Monster“ čempionas ir pasaulio Guinnesso rekordininkas Erikas Dovydėnas. Jis įveikė tiek Lietuvos armlifting rungties čempioną Gediminą Chaževskį, tiek 2022 m. WRPF čempioną ir Lietuvos rekordininką Ugnių Aldošiną ir Alaną Žuromskį.

Svorio kategorijoje iki 90 kg neprilygstamas buvo Deividas Morkūnas, paprastai besirungiantis galiūnų varžybose. Jis laimėjo abi rungtis ir pranoko Arūną Vladičką ir Paulių Jakutavičių.

Sustoti nežada

Paskutinėje ir gausiausioje sunkiasvorių kategorijoje – per 90 kg – pagrindinė kova vyko tarp Lietuvos klasikinės jėgos ir štangos spaudimo sporto meistro Džiugo Juciaus ir Lietuvos klasikinės jėgos trikovės čempiono Roko Černiausko.

Po įtemptos ir emocingos kovos vos 13 kg skirtumu pergalę šventė ir pirmąją vietą pelnė R. Černiauskas. D. Juciui teko sidabras, o VRM jėgos trikovės prizininkas Mečislavas Kizevičius liko trečias.

„Varžybas organizuojame jau treji ar ketveri metai, bet šios išsiskyrė atletų pajėgumu. Matome vis didesnį susidomėjimą jėgos sportu. Pritraukiame vis daugiau profesionalių atletų, ir tai mus veda į priekį. Ateityje planuojame rengti dar didesnius renginius“, – žadėjo varžybų organizatoriai broliai Sauliai.

GALERIJA

  • Jėgos dvikovės varžybose grūmėsi tituluoti atletai
  • Jėgos dvikovės varžybose grūmėsi tituluoti atletai
  • Jėgos dvikovės varžybose grūmėsi tituluoti atletai
  • Jėgos dvikovės varžybose grūmėsi tituluoti atletai
  • Jėgos dvikovės varžybose grūmėsi tituluoti atletai
S. Glovos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS