Jėgos gebėjimais stebino ir moterys | kl.lt

JĖGOS GEBĖJIMAIS STEBINO IR MOTERYS

Kaune įvykusiose originaliose jėgos varžybose sugebėjimais spindėjo ne tik vyrai, bet ir moterys.  Prisitraukimų ir atsispaudimų lygiagretėse tonažo turnyre „Twinnation taurė“ ne vienos rungties nugalėtojas paaiškėjo tik po itin atkaklios kovos.

Turnyre aštuoniolika atletų varžėsi dvejose rungtyse, kabindami po savimi pridėtinį svorį ir taip sumuodami atlikimų kiekį su pridėtu svoriu. Moterų rungtyje buvo naudojami 4 kg, 6 kg, 8 kg ir 12 kg, o vyrų 16 kg, 24 kg ir 32 kg svarmenys.

Įnirtingiausia kova vyko svorio kategorijoje iki 92 kg. Šios kategorijos lyderiai Erikas Dovydėnas ir Matas Mačaitis, atlikinėdami beveik identiškus pakartojimų skaičius, išlaikė intrigą iki pat pabaigos. Suskaičiavus rezultatus paaiškėjo, kad vos septynių kilogramų persvara pergalę šventė Matas Mačaitis, bendroje sumoje surinkęs per dvi su pusę tonos – 2536 kg.

Nuo vyrų nei konkurencija, nei valia neatsiliko ir dvi turnyre besivaržiusios merginos. Kristina Žemaitytė ir Toma Sukurytė, užsikabinę 8 kg svarmenis, be vargo darė tiek prisitraukimus, tiek atsispaudimus. Laimėtoja taip pat išaiškėjo tik keleto kilogramų skirtumu. Ja tapo T.Sukurytė.

„Pirmą kartą organizavome tokias varžybas, todėl buvo daug jaudulio, kažką pamiršome, kažką sutvarkėme likus tik kelioms minutėms iki renginio. Bet varžybos viršijo mūsų lūkesčius, nustebino dalyvių gausa. Atmosfera „super“, palaikymo šūksniai, emocijos. Pasibaigus varžyboms žmonės spaudė ranką dėkodami už smagiai praleistą laiką“, - pasakojo renginio organizatorius Aidas Saulis.

„Mes su broliu esame jėgos sporto entuziastai, todėl mėgavomės matydami tokį gausų dalyvių skaičių. Susirinko labai stiprios valios ir jėgos atletai. Tikri „supermenai“. Idėja pasiteisino, tad neketiname sustoti“, - dėstė kitas rengėjų atstovas Aurimas Saulis.

Moterų svorio kategorija iki 64 kg

1-a vieta Toma Sukūrytė

2-a vieta Kristina Žemaitytė

Vyrų -72 kg

1-a vieta Aleksandras Trakšelis

2-a vieta Matas Savickas

3-a vieta Povilas Matulaitis

Vyrų -82 kg

1-a vieta Nerijus Bimbiris

2-a vieta Laurynas Lukoševičius

3-a vieta Darius Stasevski

4-5a vieta Mindaugas Šliavas ir Vitalijus Chlomko

Vyrų -92 kg

1-a vieta Matas Mačaitis

2-a vieta Erikas Dovydėnas

3-a vieta Dainius Mickevičius

4-a vieta Edmundas Kaušikas

Vyrų +92 kg

1-a vieta Aivaras Venclovas

2-a vieta Linas Kutkus

3-a vieta Dalius Mackela

4-a vieta Michail Ginovič

GALERIJA

  • Jėgos gebėjimais stebino ir moterys
  • Jėgos gebėjimais stebino ir moterys
  • Jėgos gebėjimais stebino ir moterys
  • Jėgos gebėjimais stebino ir moterys
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS