K. Dombrovskis pasaulio biatlono čempionato sprinte pateko į pajėgiausių 40-uką | kl.lt

K. DOMBROVSKIS PASAULIO BIATLONO ČEMPIONATO SPRINTE PATEKO Į PAJĖGIAUSIŲ 40-UKĄ

  • 0

Pokliukoje (Slovėnija) tęsiasi pasaulio biatlono čempionatas – penktadienį ten vyko vyrų 10 km sprinto varžybos, kuriose iš trijų Lietuvos atstovų sėkmingiausiai pasirodė Karolis Dombrovskis.

Tarp 104 sportininkų jis užėmė 40 vietą, pelnė įskaitinį pasaulio taurės varžybų tašką bei teisę sekmadienį startuoti persekiojimo lenktynėse.

K.Dombrovskis suko vieną baudos ratą (šaudymas 0+1), o nugalėjusiam švedui Martinui Ponsiluomai (0+0) pralaimėjo 1 min. 45,4 sek. Sidabro ir bronzos medaliai atiteko prancūzams – 11,2 sek. atsilikusiam Simonui Desthieux (0+0) bei 12,9 sek. čempionui nusileidusiam Emilienui Jacquelinui (1+0).

Po pirmo šaudymo ruožo K.Dombrovskis buvo 36-as, antrojo – 45-as. Dėka sėkmingo paskutinio distancijos rato sportininkui pavyko palypėti į geriausiųjų 40-uką.

„Džiaugiuosi įvykdęs tą minimumą – yra persekiojimas, yra simbolinis vienas taškas. Sąlygos labai geros, man palankios – trasa labai kieta. Šaltuko buvo, bet tam pasiruošiau, naudojau šiltesnes pirštines ir dvigubą kepurę. Šaltis šiandien netrukdė, o trasa buvo labai gera ir sąlygos visiems vienodos, – komentavo K.Dombrovskis. – Sakyčiau, kad sportinė forma pasaulio čempionate tikrai nėra prasčiausia, lyginant kaip gerai jaučiausi ir kaip sustartavau estafetėje. Nors ir nebuvo kryptingo pasiruošimo pasaulio čempionatui, bet esu patenkintas savo forma.“

Devintą kartą pasaulio čempionate dalyvaujantis K.Dombrovskis iki šiol aukštesnės vietos sprinto varžybose nebuvo užėmęs. Tuo tarpu aukščiausia jo pozicija pasaulio čempionatuose apskritai buvo pasiekta pernai – 20 km asmeninėse lenktynėse iškovota 30 vieta. Pakoreguoti šį skaičių biatlonininkas tikisi dar šiose pirmenybėse.

„Yra tas tikslas, bandysiu, kovosiu dėl savo asmeninių rekordų. Nuotaika prieš persekiojimą kovinga, bandysiu gerinti rezultatą. Šansai yra, šaudant gerai tikrai galima pakilti“ – teigė K.Dombrovskis.

Fortūna šaudykloje nelydėjo kitų lietuvių: Vytautas Strolia užėmė 63 vietą (1+2), o Tomas Kaukėnas – 76-ą (1+2). Nuo 60 pozicijos, garantavusios patekimą į persekiojimo lenktynes, mūsiškius atitinkamai skyrė 2,4 sek. bei 33,6 sek.

Bendroje pasaulio taurės įskaitoje pirmauja tik penktas šiandien likęs norvegas Johannesas Thingnesas Boe (749 tšk.), V.Strolia užima 46 vietą (74 tšk.), o K.Dombrovskis – 62-ą (24 tšk.).

Pirmose pasaulio čempionato varžybose – mišrių estafečių rungtyje – Lietuvos komanda užėmė 17 vietą. Šeštadienį 7,5 km sprinte varžysis Natalija Kočergina ir Gabrielė Leščinskaitė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS