Karatė turnyro Varšuvoje desertas – kova tarp jauno lietuvio ir pasaulio vicečempiono | kl.lt

KARATĖ TURNYRO VARŠUVOJE DESERTAS – KOVA TARP JAUNO LIETUVIO IR PASAULIO VICEČEMPIONO

  • 1

Gruodžio 5 dieną Lenkijos sostinėje Varšuvoje įvyks 13-asis kiokušin karatė tarptautinis turnyras „Kokoro cup“, kurio pagrindinėje kovoje susitiks vienas geriausių planetos kovotojų Maciejus Mazuras ir 20-metis lietuvis Paulius Žimantas.

Iš viso Varšuvoje įvyks 9 kovos, jose, be P.Žimanto ir M.Mazuro, dar dalyvaus 16 kitų atletų iš Lenkijos ir Prancūzijos. Tarp jų yra tokie tituluoti sportininkai, kaip Europos čempionė Anna Bielska, Agata Kozubowska, Camille Haddouche, Jeanas Paulis Jacquot ir Thierry Nebleza.

P.Žimantas ir M.Mazuras 2019-ųjų balandį susitiko Vilniuje vykusio Europos čempionato svorio kategorijos virš 95 kg finale. Tuomet buvo pajėgesnis ir čempionu tapo Lenkijos atstovas.

29 metų lenkas didžiausias aukštumas pasiekė pastaraisiais metais ir pakeliui į pergales nuolat susitinka su lietuviais. Pavyzdžiui, 2018-ųjų Europos čempionato dar svorio kategorijos iki 95 kg finale M.Mazuras įveikė Jurą Sokolovą, pernai Vilniuje pusfinalyje nugalėjo Antaną Klibavičių, o 2019-ųjų pabaigoje Japonijoje vykusiame pasaulio čempionate be svorio kategorijų ketvirtfinalyje nugalėjo Eventą Gužauską.

Beje, turnyro Tokijuje pusfinalyje lenkas tapo pirmuoju europiečiu, nugalėjusiu gyvą karatė legendą iš Bulgarijos Valerijų Dimitrovą. Tik šio karatė olimpiada vadinamo turnyro finale M.Mazuras teisėjų sprendimu pralaimėjo titulą apgynusiam japonui Yuji Shimamoto.

Tad „Kokoro cup“ rengėjų kvietimas svarbiausioje turnyro kovoje su M.Mazuru susitikti būtent P.Žimantui yra ir Akmenės klubo „Energija“ auklėtinio įvertinimas.

Tik 2019 metais elitinėse tarptautinėse suaugusiųjų kovose pradėjęs dalyvauti jaunimo visų amžiaus grupių Europos čempionas ir jau du kartus suaugusiųjų Europos vicečempionas iš Akmenės į Varšuvą išvyko penktadienį po pietų.

„Pirmą kartą teks dalyvauti varžybose be žiūrovų, vaikščioti visur su kauke. Bus tikrai gera ir įdomi patirtis dalyvauti varžybose tokiu laiku, kai pasaulis yra tokioje situacijoje, – prieš kelionę sakė P.Žimantas. – Manau, visi laukia mūsų kovos, galvoja apie ją, kaip apie 2019 metų Europos čempionato finalo pakartojimą.“

Kalbėti apie savo sportinę formą šiuo metu, kai pasaulį yra sukaustę įvairūs suvaržymai dėl pandemijos, sunku bet kuriam atletui.

„Per karantiną buvo sunku ruoštis, nes nėra partnerių, nėra su kuo pritaikyti kombinacijų, – kalbėjo kovotojas. – Visą laiką su manimi buvo tik tie patys du žmonės - mokytojas Vladimiras Silvaško ir tėtis Ramūnas. Manau, pasirengimas tokiomis sąlygomis pavyko, o rezultatą galės visi pamatyti šeštadienį vakare.“

P.Žimantas daug kartų žiūrėjo 2019-ųjų kovos su M.Mazuru įrašą, nors prisiversti tą daryti nebuvo lengva.

„Praeitų metų finalą žiūrėjau ne vieną ir ne du kartus. Iš pradžių negalėjau žiūrėti visos kovos, nes nervinausi, bet po kiek laiko pradėjau iš jos mokytis, analizuoti, ką daryti ir ko geriau nedaryti. Kaip jau minėjau, dabar, daugelio manymu, bus revanšo kova už 2019-uosius. Jis pasimokė iš manęs, aš pasimokiau iš jo, matysime, kas geriau išanalizavo klaidas ir kas geriau pasiruošė šioms varžyboms“, – sakė akmeniškis.

Turnyras Lenkijoje šeštadienį prasidės 18 val. Lietuvos laiku, visas kovas bus galima tiesiogiai stebėti „YouTube“ platformoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Spandau

Sekmės. Os

SUSIJUSIOS NAUJIENOS