„Kaunas Hockey“ dar kartą įveikė „Hockey Punks“ komandą | kl.lt

„KAUNAS HOCKEY“ DAR KARTĄ ĮVEIKĖ „HOCKEY PUNKS“ KOMANDĄ

  • 0

Lietuvos ledo ritulio čempionate pergalių seriją pratęsė lygoje pirmaujanti „Kaunas Hockey“ komanda. Sekmadienį kauniečiai džiaugėsi pergale principinėse rungtynėse Vilniuje: „Kaunas Hockey“ 4:1 nugalėjo „Hockey Punks“ komandą. Kauno ledo ritulininkams tai buvo jau aštuntoji pergalė iš eilės Lietuvos čempionate.

Pirmasis rungtynių įvartis krito sužaidus vos 82 sekundes, kai tiksliu komandos draugo perdavimu pasinaudojo ir iš arti ritulį į vartus nukreipė „Kaunas Hockey“ legionierius Kirillas Danilenko (01:22, rez. perd. Egidijus Binkulis, Pavelas Pravilo).

Rezultatas lygiu tapo ketvirtąją rungtynių minutę. „Hockey Punks“ perėmus ritulį oponentų zonoje iš toli tiksliai iššovė Sergejus Markovskis (03:36, rez. perd. Aliaksejus Kuveka).

Kėlinio pabaigoje arti tikslo buvo „pankai“, bet jų metimas pateikė į vartų konstrukciją. Puikią progą išsiveržti į priekį šeimininkai turėjo ir antrojo kėlinio pradžioje, kai kurį laiką „Hockey Punks“ turėjo dviejų žaidėjų kiekybinį pranašumą. Visgi, išnaudoti šios situacijos jiems nepavyko.

Antrą kartą rungtynėse pranašumą „Kaunas Hockey“ įgijo mažumoje, kai Simui Baltrūnui nepavyko sugauti ritulio, o tuo pasinaudojęs Pavelas Pravilo iš arti pasiuntė ritulį į vartus (31:48, rez. perd. K.Danilenko).

Prasidėjus trečiajam kėliniui puikią progą padvigubinti persvarą turėjo Eduardas Chekmaryovas, bet pabėgęs vienas prieš vartininką S.Baltrūną, „Kaunas Hockey“ puolėjas pasižymėti nesugebėjo. Tiesa, „Hockey Punks“ pražanga leido kauniečiams dvi minutes žaisti daugumoje, kurių pabaigoje Romanas Reshetnikovas iš arti surado būdų pelnyti trečiąjį komandos įvartį (43:09, rez. perd. Antonas Sharpanskikhas, Yahoras Rubleu).

Rungtynių likimą galutinai nulėmė ketvirtąjį „Kaunas Hockey“ įvartį pelnęs Ilja Malaškevičius (50:17, rez. perd. R.Reshetnikovas, E.Chekmaryovas), o per likusį mačo laiką įvarčių daugiau pelnyta nebebuvo.

„Hockey Punks“ žaidėjo Luko Manomaičio teigimu, šiandien jų ekipa darė sau įprastas klaidas, kurios apsunkina komandos startus: „Darėme tas pačias klaidas, kaip visada nuo rungtynių pradžios: prasileidžiame greitą įvartį ir nuo to prasideda problemos, išsimušame iš ritmo. Šiaip ne taip pavyko į ritmą sugrįžti, išlyginti rezultatą, bet „Kaunas Hockey“ yra stipri komanda. Jie laimėjo daugiau dvikovų ir pelnė daugiau įvarčių.“

Rungtynių pabaigoje iniciatyva priklausė „Kaunas Hockey“ komandai, o L.Manomaičio tai nestebina: ledo ritulininko teigimu, visuomet gerokai lengviau žaisti turint solidų pranašumą, nei atsiliekant: „Manau, kad jiems žaisti psichologiškai buvo daug lengviau. Rungtynių pabaigoje jau yra sunku, kai pranašumas yra didelis. Tai, manau, ir lėmė, jog kauniečiai užsivedė, o mes pasėdome.“

„Kaunas Hockey“ puolėjo Vytauto Jagelavičiaus teigimu panašios kovos kaip šiandien su „Hockey Punks“ jie tikisi visada, nes ši komanda yra puikiai pasiruošusi fiziškai bei taktiškai.

„Kiekvienos rungtynės su „pankais“ būna tokios – kieta kova, daug žaidimo kūnu, niekada nebūna lengva. Kai susitinka Vilniaus ir Kauno komandos, tai gali tikėtis visko. Varžovai turi tikrai gerą komandą, su jais tikrai yra smagu žaisti. Manau, kad toks kietas ledo ritulys yra patrauklus ir žiūrovams. Man toks žaidimas irgi patinka, tad žaisti malonu“, – sakė V.Jagelavičiaus

Jis neslepia, jog greitas įvartis šiek tiek pakišo koją, nes po jo komandoje buvo jaučiamas atsipalaidavimas: „Po greito įvarčio šiek tiek varžovams atidavėme iniciatyvą. Galbūt kiek apsiraminome, bet smagu, kad vėliau grįžome į žaidimą. Daugiau žaidėme kūnu, tiksliau skirstėme perdavimus ir palenkėme žaidimą į savo pusę.“

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS