Kaunietis E. Stankevičius – „Thor Masters“ imtynių turnyro nugalėtojas | kl.lt

KAUNIETIS E. STANKEVIČIUS – „THOR MASTERS“ IMTYNIŲ TURNYRO NUGALĖTOJAS

  • 1

Danijoje vykusiame UWW lygio graikų-romėnų imtynių turnyre aukso medalį iškovojo Eividas Stankevičius.

Šalies čempiono titulą prieš savaitę apgynęs kaunietis nesumažino apsukų – Niukiobinge Eividas nukalė keturias pergales ir pasidabino aukso medaliu. Šiek tiek nuotaiką aptemdė nesėkmė dvikovoje su Emiliu Sandahliu (2:3) iš Švedijos, tačiau galutinėje įskaitoje pagal papildomus kriterijus lietuvis savo svoryje aplenkė visus 16-ka varžovų, tame tarpe ir dėl lyderystės svoryje konkuravusius Julių Matuzevičių (11 vieta) ir Martyną Nemsevičių (13 vieta).

Kitose kovose E.Stankevičius įveikė Danijos atstovą Turpalą Bisultanovą (10:1), čeką Petrą Novaką (5:0), o finale parklupdė Europos čempionato prizininką švedą Zakariasą Bergą (10:6).

Iki prizininkų pakylos kiek pritrūko Viliui Laurinaičiui. Joniškietis svorio iki 97 kilogramų mažajame finale nusileido austrui Danieliui Gastlui ir liko ketvirtoje vietoje (18 dalyvių). Apskritai, Vilius grūmėsi šešis kartus ir iškovojo keturias pergales.

Tokią pat, ketvirtą vietą svoryje iki 63 kilogramų užėmė ir Justas Petravičius (63 kg; 7 dalyviai), jo komandos draugas Justas Liaugminas liko šeštas.

Gan aukštoje pozicijoje turnyrą baigė Arminas Lygnugaris. Jaunajam lietuviui dvikovos klostėsi parankiai, kol burtų valia keliai nesuvedė su Danijai atstovaujančiu Europos čempionu Rajbeku Bisultanovu. Tituluotas varžovas įrodė savo pranašumą, o Arminas galutinėje įskaitoje svorio kategorijoje iki 82 kilogramų liko septintoje pozicijoje (15 dalyvių).

Kur kas aukščiau, nei į dešimtą vietą, galėjo palypėti Kristupas Šleiva (67 kg; 23 dalyviai). Pirmame rate panevėžietis rezultatu 9:0 įveikė pasaulio čempionato 5-os vietos laimėtoją Danielą Janecicių iš Kroatijos, o kitame etape taip pat aiškia persvara pranoko ukrainietį Bohdaną Koverniuką. Tiesa, kovoje su Ukrainos atletu Kristupas patyrė lengvą sprando traumą, todėl treneriai patausoti atletą ir neleido jam tęsti varžybų. Šiame svoryje Konstantinas Kešanidis užėmė 13-tą, o Ričardas Ivanovas 21 vietas.

Supergaliūnų divizijoje mėginantis apsiprasti Romas Fridrikas (130 kg) iškovojo vieną pergalę ir patyrė du pralaimėjimus bei tenkinosi 10-ąja vieta (16 dalyvių).

Paulius Galkinas svoryje iki 77 kilogramų užėmė 14 vietą (23 dalyviai), o Titas Kerševičius (72 kg; 19 dayvių) liko 17 vietoje.

Tarptautiniame turnyre Danijoje kovojo 151 atletas iš 16-os valstybių.

GALERIJA

  • Kaunietis E. Stankevičius – „Thor Masters“ imtynių turnyro nugalėtojas
  • Kaunietis E. Stankevičius – „Thor Masters“ imtynių turnyro nugalėtojas
  • Kaunietis E. Stankevičius – „Thor Masters“ imtynių turnyro nugalėtojas
  • Kaunietis E. Stankevičius – „Thor Masters“ imtynių turnyro nugalėtojas
imtynes.lt nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

kaunietis

sveikinu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS