Kikboksininkas M. Rimdeika: sėkmės receptus kuriame patys | kl.lt

KIKBOKSININKAS M. RIMDEIKA: SĖKMĖS RECEPTUS KURIAME PATYS

Budapešte laimėjęs Pasaulio kikbokso organizacijų asociacijos (WAKO) taurės finalo dvikovą, kaunietis Mantas Rimdeika apsigobė Lietuvos vėliava. "Didžiulė garbė iškelti mūsų trispalvę", – pabrėžė 24-erių sportininkas.

Nukovė tris varžovus

Vengrijos sostinėje M.Rimdeika svorio kategorijos daugiau nei 91 kg kovotojų varžybose pirmiausia įveikė slovaką Peterį Balažą, pusfinalyje – čeką Františeką Kohoutą ir jau 12-ąją finalo pirmojo raundo sekundę nokautavo ukrainietį Aleksandrą Vasilenką.

"Tai buvo ypatingas išbandymas. Reikėjo labai susikaupti. Kiekviena kova pareikalavo daug psichologinių ir fizinių jėgų, tačiau planą, kurį parengėme su klubo "Otso gym" treneriais Tadu Rimkevičiumi ir Sauliumi Šeškevičiumi, įvykdžiau 100 proc., – kalbėjo Mantas. – Be to, jaučiau didelį artimųjų, bičiulių palaikymą. Tai įkvėpė siekti pergalių."

Sėkmingai pasirodė ir kitas kaunietis, klubo "Tonusas" atstovas Paulius Mitkus (jaunimo K1 grupė, iki 81 kg), tik finale pripažinęs italo Emanuele's Lulaj pranašumą.

Aukso medalį iškovojo ir palangiškis Deivydas Jemeljanovas (iki 75 kg), "K-1" jaunimo grupės finale įveikęs moldavą Alexandrą Mitcovičį. "Kick Light" kovotojų grupėje vilnietis Darekas Volodkevičius (+69 kg) iš sostinės "Fight Academy" pelnė bronzą.

Išmėgino ir krepšinį

Rengdamasis šioms varžyboms M.Rimdeika intensyviai treniravosi – po du kartus per dieną, išskyrus sekmadienius.

Sportininkas pripažino, kad toks užimtumas turi ir trūkumų, nes, nori ar nenori, mažiau laiko lieka artimiesiems, kartais nukenčia verslas, tačiau jis nesigaili pasirinkęs tokį gyvenimo būdą.

"Esu laimingas, kai pasiekiu užsibrėžtą tikslą ir galiu pasidalyti geromis savo sėkmės emocijomis", – teigė kovotojas.

Mantas vaikystėje išbandė kelias sporto šakas – krepšinį, dziudo, vėliau – šidokan karatė.

Nesėkmės, traumos privertė padaryti pertrauką. Tuomet tėtis pasiūlė pamėginti muai tai (Tailando boksą).

"Pradėjau dalyvauti varžybose, patyriau, kaip veikia adrenalinas, apėmė azartas. Patiko, sustoti jau nebegalėjau, – sakė kaunietis. – Be to, mano rankos tinka boksui – ilgos, stiprios."

Jaudulys – ne baimė

M.Rimdeikos teigimu, Tailando boksas jam patinka todėl, kad ugdo tvirtą charakterį, fizines galimybes.

"Iš pradžių tobulėji kaip asmenybė, vėliau tai atsiliepia rezultatams. Džiaugiesi matydamas, kad eini į priekį. Sėkmės receptus kuriame patys", – svarstė sportininkas.

Jis pripažino: žengdamas į ringą visada jaučia jaudulį.

"Tai ne baimė. Bendravau su daugybe patyrusių kovotojų, jie tvirtino: toji būsena – natūrali, reikėtų susirūpinti, jeigu prieš ekstremalius išbandymus nieko nejaustum", – kalbėjo pasaulio taurės varžybų laimėtojas.

Per treniruotes, varžybas visko būna.

"Tai, kad dvikovą baigiau lūžusia ranka, sužinojau tik tuomet, kai nusiėmiau pirštinę. Sykį per pratybas lūžo šonkaulis, perdūrė plautį, tačiau kas iš tikrųjų atsitiko, supratau kitą dieną nuvykęs į ligoninę, – pasakojo M.Rimdeika. – Kojų patempimai, sumušimai – dažniausios traumos, bet kiekvienas ringe patirtas skausmas mane dar labiau motyvuoja."

Naujas iššūkis – Lenkijoje

Anot kovotojo, Rytų kovos menų mėgėjams Lietuvoje turnyrų – pakankamai, bet profesionalams gyventi vien iš varžybų sunku.

"Todėl dauguma lietuvių ieško kovų užsienyje, ten uždarbis nemažas", – teigė kaunietis, irgi ketinęs išvykti svetur, bet sukliudė nenumatytos aplinkybės: buvo suplanuota dvikova Anglijoje, tačiau ją atšaukė, o Tailande sunkiasvoriai kovotojai – retenybė, nepavyko rasti priešininką.

M.Rimdeika darbuojasi informacinių technologijų (IT) srityje – teikia programavimo, priežiūros paslaugas, konsultuoja.

"Nelengva derinti sportą ir verslą. Kai nesitreniruoju – dirbu. Kaip laikausi dienotvarkės, režimo, rūpinasi ir mano draugė Rytė – pasitariame, planuojame", – sakė atletas, neseniai viešėjęs JAV, kur atostogavo su vaikystės draugais – profesionaliais boksininkais Egidijumi Kavaliausku ir Virgilijumi Stapulioniu.

"Jau rengiuosi naujam turnyrui", – atskleidė sportininkas.

Liepos 9-ąją Mantas turėtų žengti į Lenkijos pietuose įsikūrusio Zambkų miesto sporto arenos ringą – dalyvaus profesionalų varžybose "DSF Kickboxing Challenge 8", priešininkas – lenkas Michalas Blawdziewiczius.

"Viskas susiklostys labai gerai, jeigu kausiuosi taip, kaip galiu ir moku. Stengsiuosi, kad taip ir būtų", – teigė M.Rimdeika.

Karjera: pergalė WAKO pasaulio taurės varžybose – kol kas reikšmingiausias M.Rimdeikos sportinis pasiekimas.

Režimas: prieš varžybas treniruotės – beveik kasdien, tačiau sunkus darbas per pratybas – sėkmės kovos ringe pagrindas.

GALERIJA

  • Kikboksininkas M. Rimdeika: sėkmės receptus kuriame patys
  • Kikboksininkas M. Rimdeika: sėkmės receptus kuriame patys
  • Kikboksininkas M. Rimdeika: sėkmės receptus kuriame patys
E. Kniežausko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Nesvarbu

Saunuolis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS