Klaipėdos „Dragūnas“ pergale pradėjo Lietuvos rankinio lygos finalą | kl.lt

KLAIPĖDOS „DRAGŪNAS“ PERGALE PRADĖJO LIETUVOS RANKINIO LYGOS FINALĄ

  • 0

Trečiadienį „Vivus.lt“ rankinio lygoje startavo tiek mažasis, tiek didysis finalai. Didžiajame finale po pratęsimo bei dramatiškos kovos pirmąją pergalę serijoje iki 3 pergalių iškovojo „Dragūnas“. Klaipėdiečiai savo varžovus iš Vilniaus įveikė rezultatu 34:31 nors pasibaigus pagrindiniam laikui rezultatas buvo lygus 28:28. Kovoje dėl bronzos „Granitas – Karys“ 32:24 (13:10) įveikė „KTU“ rankininkus.

Pirmajame rungtynių kėlinyje Klaipėdoje „Dragūnas“ nors ir pirmavo didžiąją dalį laiko, tačiau apčiuopiamo pranašumo nesusikūrė. Po pirmųjų 30 minučių čempionų titulą ginanti ekipa iš Klaipėdos pirmavo 13:12.

Antrojo kėlinio metu pirmaujanti ekipa keitėsi net kelis kartus, o likus žaist kiek daugiau nei pusantros minutės iki antrojo kėlinio pabaigos „Šviesa“ pirmavo 2 įvarčių skirtumu (28:26). Tuomet fantastiškas rungtynes žaidęs „Dragūno“ dešinysis kraštas Laurynas Palevičius realizavo 7 metrų baudinį ir apsigynę klaipėdiečiai surengė fantastišką paskutinę ataką. Jos metu tas pats L.Palevičius pakabino kamuolį Lukui Juškėnui, o pastarasis ore sugavęs kamuolį pasiuntė jį į vartus bei išplėšė pratęsimą.

Pratęsimo metu „Dragūnas“ jau atrodė šviežesnis už varžovus iš sostinės ir abu pratęsimo kėlinius laimėję klaipėdiečiai šventė pergalę 34:31. Serijoje iki 3 pergalių „Dragūnas“ išsiveržė 1:0.

Raimondas Maldžius („Šviesa“): „Aš galvoju, kad rungtynės mums pavyko. Pakankamai laikėmės plano ir nepasisekė tik gale. Manau, pratęsimo galėjo ir nebūti, o pratęsime mums gal jau ir jėgų pritrūko, mažiau rotavome žmones. Neturiu pretenzijų vyrams, kovojome, laikėmės plano. Mes ruošėmės visą sezoną, galbūt kažkur strigom, bet nežinau, kodėl mus nuvertino. Su „Granitu“ buvo sunku, kai buvo tokios nesėkmingos pirmosios rungtynės, bet dabar vyrai tikrai turi daug energijos. Šiandien su mumis nebuvo trijų žaidėjų, bet man atrodo, kad atsilaikėme. Stengsimės Vilniuje užkurti pirtį. Stengiamės dėl pergalių, o ne dėl pasižaidimo. Manau, kad šiandien buvo karštos, geros finalo rungtynės, žiūrovams tikrai turėjo patikti, buvo daug gerų abiejų komandų epizodų, viskas vyko korektiškai.“

Artūras Juškėnas („Dragūnas“): „Buvo karšta, bet to ir tikėjomės, nes porą mėnesių nežaidėme rimto rankinio. Kad šiandien bus karšta, buvo matyti jau vakar treniruotėje – buvo visiškas „grybo pjovimas“. Vis dėlto nedaryčiau tragedijos, jeigu būtume šiandien ir pralaimėję. Finalas juk vyksta iki trijų pergalių. Laimėjome – labai gerai, tiksliau, „išlindome“, mums pasisekė. Jokiu būdu nenuvertinu savo žaidėjų, bet sėkmė rungtynių gale buvo mūsų pusėje. Kitoms rungtynėms turime tobulinti gynybą – turime du aukštus gynėjus, tačiau pro juos prametama daug įvarčių, tai yra nesąmonė. Manau, reikia mūsų praėjusio sezono geriausiam gynėjui Kęstučiui Kremeriui truputį susikaupti ir tada viskas bus gerai.

„Dragūnas“: Laurynas Palevičius 14, Lukas Vanagas 6, Gabrielius Virbauskas 3, Romeo Eyebe, Gintaras Cibulskis, Lukas Juškėnas po 2.

„Šviesa“: Karolis Antanavičius 10, Valdas Drabavičius 7, Tomas Bernatavičius 6, Tadas Rasakevičius 4, Jovydas Jurašius 3.

Mažajame finale tiek intrigos neužfiksuota. „Granito – Kario“ ekipa, kuri kiek netikėtai lygos pusfinalyje nusileido „Šviesai“, žengė pirmą žingsnį link apgintos bronzos. Valdemaro Novickio ekipa jau pirmojo kėlinio metu nuo „KTU“ atitrūko 3 įvarčių skirtumu (13:10).

Nors „KTU“ antrajame kėlinyje bandė kabintis į rungtynes, tačiau patyrusi „Granito – Kario“ ekipa antrojo kėlinio metu su didesnėmis problemomis nesusidūrė. Vienu metu „Granitas – Karys“ pirmavo net 9 įvarčiais (28:19), tačiau per paskutines minutes skirtumas kiek aptirpo ir galiausiai „Granitas – Karys“ šventė pergalę 32:24. Mažojo finalo serija žaidžiama iki dviejų pergalių, tad jau kitose rungtynėse „granitiečiai“ gali pasidabinti bronziniais apdovanojimais.

„Granitas – Karys“: Mindaugas Urbonas 14, Paulius Šarkauskas 7, Mindaugas Barzdenis ir Manvydas Lazauskas po 3, Mantas Reinys ir Modestas Štarolis po 2.

„KTU“: Karolis Jankauskas 10, Vilius Juozaitis 5, Arminas Stankūnas 3, Deividas Jovaišas ir Algirdas Lazauskas po 2.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS