Košmarišką greičio ruožą ant trijų ratų įveikęs B. Vanagas stiprina poziciją TOP 10 | kl.lt

KOŠMARIŠKĄ GREIČIO RUOŽĄ ANT TRIJŲ RATŲ ĮVEIKĘS B. VANAGAS STIPRINA POZICIJĄ TOP 10

Ketvirtadienį Dakaro dalyviai įveikė priešpaskutinį etapą.

Įspūdingai ant trijų ratų finišą pasiekęs Benedikto Vanago ir Kuldaro Sikko ekipažas preliminariai šiandien rikiuojasi 16-oje pozicijoje, o bendroje įskaitoje turėtų rikiuotis tarp 7-tos ir 9-tos vietos.

Šiose apylinkėse Al Ula apylinkėse Dakaro ralis vyksta jau ne pirmus metus, todėl yra puikiai žinoma, kad akmenuotos trasos pareikalauja ne vienos dešimties pramuštų ratų. Septyniasdešimties kilometrų atstumu  „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ pramušė tris ratus.

„Greičio ruožas buvo tikrai painus, tikrai akmenuotas. Manau, kur turbūt tik kalnų ožiai užsiropščia. Jei vakar džiaugiausi, kad per dešimt Dakaro dienų nebuvo nei vieno prakirsto rato, tai šiandien už tai – trys. 70 kilometrų iki finišo – vienas nuleistas ratas, 9 kilometrai iki finio – antras, o galiausiai ir trečias“, – pasakojo B. Vanagas.

Nebeturėdami atsarginių ratų, likusius 9 kilometrus „TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ ekipažas, B. Vanagas ir K. Sikk, finišavo ant trijų ratų. Pasiekus finišą iš padangos beveik nieko nebeliko.  „Nusimontavusi padanga dar ir išlaužė galinį pusašį, tai po finišo tapome kvalifikuotais technikais. „Hilux„ iki bivako tapo priekiniais ratais varomu žirgu“, – apie finiše pasiekusius techninius iššūkius kalbėjo komandos pilotas.

Nepaisant nesklandumų, 223-uoju numeriu pažymėtas ekipažas 420 kilometrus įveikė palyginti stabiliai ir užtikrintai. Nuo etapą laimėjusio prancūzo „Overdrive“ piloto Guerlaino Chicherito B. Vanagas atsiliko 26 min ir 20 sek. Finišo dar nepasiekė lenktynių lyderiai Sebastianas Loeb ir Lukas Moraeas. Priklausomai nuo to, kaip seksi šiem lenktynininkams, Benediktas Vanagas ir Kuldaras Sikkas bendroje įskaitoje turėtų užtimti tarp 7-tos ir 9-tos pocizijos. Nuo jų vos 7 minutėmis ir 41 sekunde nuo lietuvio ir esto dueta atsilieka prancūzas Mathieu  Serradori.

„420 kilometrų totalios koncentracijos. Turint minty, kad startavome treti iš automobilių, tai automobilių vėžių nesimatė. Turiu pagirti Kuldarą, šiandieną jis buvo Seklys Morka ir vis rasdavo kelią“ – komandos draugą gyrė B. Vanagas.

Klastingas etapas koją pakišo nemažai daliai lenktynininkų – trasoje stojo jau minėti, S. Loebas, L. Moraesas, su apgadintų automobilių grįžo ir pats lyderis G. Chicheritas. Daugiau nei pusantros valandos trasoje prarado Vlado Jurkevičiaus bei Aisvydo Paliukėno komanda.

B. Vanagas jau antrą kartą Dakare dalyvauja su estu šturmanu Kuldaru Sikk. Dakaro ralis startavo sausio 6 d. AlUla mieste. Dalyviams paruošta 12 lenktynių dienų ir, kaip įprasta, viena poilsio diena. Ekipažai iš viso įveiks beveik 8 tūkst. kilometrus, iš kurių 4,7 tūkst. kilometrų – lenktyniniu tempu.

Dakaro laimėtojai paaiškės jau rytoj, sausio 19 d., Yanbu uostamiestyje. Finalinis greičio ruožas sudarys vos 175 kilometrus, tačiau istorija rodo, kad lenktynių rezultatą nulemti gali net ir menkiausias sekundžių skirtumas.

GALERIJA

  • Košmarišką greičio ruožą ant trijų ratų įveikęs B. Vanagas stiprina poziciją TOP 10
  • Košmarišką greičio ruožą ant trijų ratų įveikęs B. Vanagas stiprina poziciją TOP 10
  • Košmarišką greičio ruožą ant trijų ratų įveikęs B. Vanagas stiprina poziciją TOP 10
  • Košmarišką greičio ruožą ant trijų ratų įveikęs B. Vanagas stiprina poziciją TOP 10
  • Košmarišką greičio ruožą ant trijų ratų įveikęs B. Vanagas stiprina poziciją TOP 10
„TOYOTA GAZOO Racing Baltics“ komandos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (4)

jo jo jo

papirks parduos isduos ,,,kol jo chebra dirba Zalai bus labai sunku ,,Kai isnyks plesrus sparnuotis lietuviu technika neges,,,

taigi

įdomu ką pasieks Baciuška kai bus Vanago metų

varztas variklio

p.amerikos dakare turbut pamirso sykstunas ? o jsu ir nugara neskaida ,viskas gerai kainp puole i 10 ,nes taip tai jam viskas maisesi trasoja ir jam tarpkojis .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS