Kovotojai neabejoja: iššūkiai bus įveikti | kl.lt

KOVOTOJAI NEABEJOJA: IŠŠŪKIAI BUS ĮVEIKTI

"Artimiausias pagrindinis mūsų tikslas – užtikrinti treniruočių procesą ir atnaujinti varžybas", – sakė naujasis Lietuvos muai tai federacijos (LMTF) prezidentas Andrejus Zemitanas.

Vienija 16 klubų

Pasaulio ir Europos čempionatų prizininkus išugdęs treneris A.Zemitanas pakeitė ketverius metus LMTF vadovavusį Edvardą Norkeliūną, kuriam patikėtos viceprezidento pareigos.

Į LMTF valdybą taip pat išrinktas muai tai Lietuvoje pradininkas Marius Misiūnas bei Žydrūnas Jasiūnas ir Valentinas Bogdanovičius. Generaliniu sekretoriumi paskirtas Marius Ablačinskas.

"Darbus tenka pradėti labai sunkiu laikotarpiu. Ieškosime būdų išlaikyti mūsų sporte kuo daugiau vaikų, jaunimo ir suaugusiųjų, nes dėl pandemijos ir karantino suvaržymų šiuo metu negali vykti nei mėgėjų varžybos, nei treniruotės, sportuoti gali tik aukšto meistriškumo kovotojai", – kalbėjo 16 klubų vienijančios LMTF vadovas A.Zemitanas.

Jeigu Tokijo olimpiadoje vyks parodomosios muai tai varžybos, tikimės, kad gali būti pakviesti ir Lietuvos atstovai.

1994 m. įkurta LMTF priklauso svarbiausioms tarptautinėms organizacijoms – Tarptautinei mėgėjų muai tai federacijai (IFMA) ir Europos muai tai federacijai (EMF).

Olimpiniai lūkesčiai

132 nacionalines federacijas vienijanti IFMA aktyviai siekia, kad šis kovos menas būtų įtrauktas į olimpinių žaidynių programą. 2016-aisiais muai tai (arba Tailando boksas) sulaukė preliminaraus Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) pripažinimo.

"Parodomosios muai tai varžybos buvo numatytos jau Tokijo olimpiadoje. Deja, atidėjus žaidynes šie planai pakibo ore. Apie tai prieš kelias dienas daug diskutuota per IFMA konferenciją, bet oficialių atsakymų iš olimpiados organizatorių kol kas negauta. Jeigu Tokijuje vyks parodomosios muai tai varžybos, labai tikimės, kad į jas gali būti pakviesti ir Lietuvos atstovai", – teigė A.Zemitanas.

2019 m. muai tai tėvynėje Tailande įvykusiame pasaulio čempionate, kuriame dalyvavo per 600 sportininkų iš 89-ių valstybių, Matas Pultaražinskas iškovojo sidabro medalį.

2017 m. Baltarusijoje surengtose planetos pirmenybėse Martynas Jasiūnas laimėjo sidabro medalį, o Vaidas Valančius – bronzos.

Dėmesys jaunimui

A.Zemitanas tikisi, kad, atslūgus koronaviruso pandemijai ir įsibėgėjus vakcinavimui, šiemet pavyks surengti tradicinį Baltijos šalių čempionatą, į kurį susirenka daugiau nei 200 kovotojų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

"Taip pat svarbu atnaujinti prieš penkerius metus įkurtos ir sparčiai populiarėjančios Lietuvos muai tai vaikų ir jaunimo lygos varžybas. Juo labiau kad 2019 m. pasaulio vaikų ir jaunimo čempionate lietuviai laimėjo sidabro ir bronzos medalius, be to, aktyviai dirbame su socialinės rizikos grupėse esančiais ir tėvų globos netekusiais vaikais", – tvirtino prieš dešimtmetį "Lotoso" klubą įkūręs A.Zemitanas, kurio auklėtinė ir globotinė Jurgita Slugevičiūtė iš Lentvario kompleksinio šeimos centro globos namų tapo 2019 m. Europos čempionato prizininke.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Vilnius

Prastas jasiuno klubas kurio orentiras .pinigai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS