Krepšininkų starte laukia akistata su serbais | kl.lt

KREPŠININKŲ STARTE LAUKIA AKISTATA SU SERBAIS

  • 0

„Daug informacijos apie varžovus neturime, bet matome, kad teks varžytis su krepšinio šalimis“, – teigė Tomas Purlys. Lietuvos šešiolikmečiai krepšininkai, drauge su kitais jaunaisiais talentais, rengiasi išvykai į Europos jaunimo olimpinį festivalį.

Delegacija – gausi

Lietuvos sportininkų delegacija vakar prezidentūroje buvo išlydėta į jau kitą savaitę Slovakijoje vyksiantį Europos jaunimo vasaros olimpinį festivalį. Lietuvos pirmoji ponia Diana Nausėdienė gausiai mūsų sportininkų komandai palinkėjo pergalių ir įteikė simbolinę vėliavą, kuri juos lydės viso turnyro metu.

„Visi nemažai paaukojote, kad galėtumėte atsidurti prie vieno svarbiausių gyvenimo startų. Tegul galimybė varžytis su geriausiais bendraamžiais iš visos Europos įkvepia siekti kvapą gniaužiančių aukštumų. Savo pergalėmis sporto aikštelėse ir už jų ribų rodykite, kaip svarbu judėti, mankštintis, nepaliaujamai tobulinti kūną ir sielą“, – sakė D.Nausėdienė.

Iš viso Banska Bistricos mieste visą savaitę vyksiančiame festivalyje dalyvaus 55 Lietuvos sportininkai. Jie rungsis aštuonių sporto šakų varžybose – badmintono, dviračių sporto, dziudo, gimnastikos, vaikinų krepšinio, lengvosios atletikos, plaukimo ir teniso varžybose.

R.Meilutytės pėdomis

Pasak Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentės Dainos Gudzinevičiūtės, olimpinis festivalis – išskirtinis renginys kiekvieno sportininko karjeroje, nes suteikia galimybę ne tik varžytis su perspektyviausiu Europos jaunimu, bet ir įsilieti į olimpinę bendruomenę.

„Kai kam galbūt tai bus kelio į olimpines žaidynes pradžia“, – akcentavo olimpinė čempionė.

Iš čia pirmąsias tarptautines pergales parsivežė plaukikai Rūta Meilutytė, Danas Rapšys, krepšininkas Domantas Sabonis.

Nuo 2003-iųjų kas dvejus metus rengiamas Europos jaunimo olimpinis festivalis tapo karjeros pradžia nemažam būriui olimpiečių. Iš čia pirmąsias tarptautines pergales parsivežė plaukikai Rūta Meilutytė, Danas Rapšys, krepšininkas Domantas Sabonis, gimnastas Robertas Tvorogalas, lengvaatletės Liveta Jasiūnaitė ir Modesta Justė Morauskaitė. Daugiau nei 20 jaunimo festivaliuose dalyvavusių Lietuvos sportininkų vėliau varžėsi ir olimpinėse žaidynėse.

Įdomu, kad 2013-aisiais vykusiame Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje sidabrą laimėjusi olimpietė biatlonininkė Gabrielė Leščinskaitė šiemet į Slovakiją vyksta jau kaip viena iš dviejų Lietuvos rinktinės psichologų. Prisiminusi savo patirtį festivalyje, Pekino olimpinių žaidynių dalyvė jauniesiems sportininkams linkėjo džiaugtis renginiu.

Konkurencija – didžiulė

Didelio dėmesio festivalyje sulauks šešiolikmečių vaikinų krepšinio varžybos. Lietuvos rinktinė žais vienoje grupėje su Serbijos, Slovėnijos ir Slovakijos komandomis. Kitoje grupėje rungtyniaus kroatai, prancūzai, vokiečiai ir turkai. Dvi geriausios abiejų grupių komandos tęs kovas dėl medalių, o likusios keturios žais dėl 5–8 vietų.

„Į Slovakiją vykstame turėdami kelis lūkesčius. Pirmiausia, kovoti dėl kuo aukštesnės vietos. Antra, pasiruošti rugpjūtį vyksiančiam Europos šešiolikmečių čempionatui, o galimybių tam bus. Pavyzdžiui, pirmąsias rungtynes žaisime su serbais, kurie visose amžiaus grupėse yra vieni favoritų“, – sakė Lietuvos rinktinės treneris T.Purlys.

Europos jaunimo vasaros olimpinis festivalis vyks liepos 24–30 d. Dešimties sporto šakų varžybose dalyvaus apie 3 tūkst. sportininkų iš 48 Europos nacionalinių olimpinių komitetų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS