Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų laimikis Poznanėje – sidabras ir bronza | kl.lt

LIETUVOS BAIDARIŲ IR KANOJŲ IRKLUOTOJŲ LAIMIKIS POZNANĖJE – SIDABRAS IR BRONZA

  • 0

Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai, turintys tik vieną kelialapį į Tokijo olimpiadą, skambiu paguodos akordu užbaigė Europos čempionatą – iškovojo keturis medalius.

2016 m. Rio de Žaneiro olimpiadoje dalyvavo keturios Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo įgulos: sidabro medalius parvežė baidarininkai Aurimas Lankas ir Edvinas Ramanauskas, penktą vietą užėmė Ričardas Nekriošius ir Andrejus Olijnikas, o 9-ąją – Ignas Navakauskas, 11-ąją – kanojininkas Henrikas Žustautas.

Teisę startuoti Tokijo žaidynėse užsitikrino tik baidarininkas Mindaugas Maldonis – tai jis padarė gegužės mėnesį.

Praeitą savaitę Poznanėje (Lenkija) įvykusiame Europos čempionate būsimasis olimpietis nepateko į 200 m varžybų A finalą, o B finale užėmė antrą vietą (36,059 sek.). Galutinėje įskaitoje M. Maldonis – vienuoliktas.

Vicečempionais tapo Artūras Seja ir I. Navakauskas, A finale 200 m įveikę per 33,355 sek. Lietuviai aukso medalius laimėjusiems italams Manfredo di Rizzi ir Andrea di Liberto pralaimėjo tik 0,26 sek.

Išmėginau jėgas net trijose rungtyse, patekau į finalus, laimėjau du medalius.

Bronzą pelnė R. Nekriošius ir A. Olijnikas: 1 000 m – 3 min. 22,343 sek. Greitesni buvo Vokietijos (3 min. 19,973 sek.) ir Slovakijos (3 min. 21,747 sek.) baidarininkai.

"Dešimt ar vienuolika metų irkluojame kartu su Ričardu ir stengiamės iškovoti medalius. Arčiausiai jų buvome 2019-aisiais Europos žaidynėse, kai užėmėme ketvirtą vietą. Pagaliau pasisekė ir mums. Tikrai verta tiek metų aukoti dėl tų trijų sėkmės minučių", – džiaugėsi A. Olijnikas.

Du medalius iškovojo H. Žustautas: vienviete kanoja 200 m – 10,96 sek. (trečia vieta), dviviete su Vadimu Korobovu 200 m – 37,30 sek. (trečia vieta).

"Dažniausiai startuodavau tik vienos rungties varžybose. Šįkart buvo palankus tvarkaraštis, tad galėjau išmėginti jėgas net trijose rungtyse. Visose patekau į finalus, laimėjau du medalius. Esu labai laimingas, nes konkurencija buvo milžiniška – rusai ir baltarusiai, daugkartiniai pasaulio čempionai ir prizininkai, net nepateko tarp medalininkų", – sakė H. Žustautas.

2017 m. Henrikas tapo Europos čempionu, 2016 m. – vicečempionu. Be to, 26-erių plungiškis – 2019 m. pasaulio čempionas ir 2018 m. bronzos medalio laimėtojas.

Nepriklausomos Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojai Europos čempionatuose yra iškovoję 35 medalius: 13 aukso, 9 sidabro ir 13 bronzos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS