Lamanšo vėjai paklūsta lietuviams | kl.lt

LAMANŠO VĖJAI PAKLŪSTA LIETUVIAMS

  • 0

Vėjas Strelčiūnas, buriuodamas naujos „RS Aero 7“ klasės jachtą, tapo pasaulio jaunimo (iki 22 metų) čempionu.

Veimuto (Didžioji Britanija) akvatorijoje surengtose varžybose jėgas „RS Aero 7“ jachtomis išmėgino 20 sportininkų iš septynių šalių.

V.Strelčiūnas laimėjo aštuonis plaukimus iš keturiolikos ir, surinkęs 24 baudos taškus, užėmė pirmą vietą.

Be to, lietuvis du kartus finišavo antras, kartą – trečias.

Sidabro medalį iškovojo britas Timas Hire'as (32 baudos taškai), bronzą pelnė kitas Didžiosios Britanijos buriuotojas Alastairas Brownas (39 baudos taškai).

V.Strelčiūnas, olimpinės klasės „ILCA 7“ Lietuvos rinktinės narys, su „RS Aero 7“ jachtų klase susipažino tik šiemet ir iškart pasiekė aukščiausią rezultatą.

Po pasaulio jaunimo čempionato toje pačioje akvatorijoje startavo Europos „RS Aero 7“ suaugusiųjų čempionatas, kuriame prie V.Strelčiūno prisijungė kitas Lietuvos „ILCA 7“ rinktinės narys Martis Pajarskas.

Surengus devynis plaukimus, Martis turėjo 15 baudos taškų (pirma vieta), o Vėjas su 39 baudos taškais buvo ketvirtas. Antroje ir trečioje vietose – britai T.Hire'as (23 baudos taškai) ir Craigas Williamsonas (35 baudos taškai).

Europos „RS Aero 7“ čempionate dalyvauja iš viso net 43 Didžiosios Britanijos buriuotojai, taip pat du belgai, po vieną čeką, daną, olandą ir vokietį.

Taip pat Veimute surengtame „RS Tera“ pasaulio vaikų ir jaunimo buriavimo čempionate po septynių plaukimų Rūta Mažunavičiūtė buvo pirmoje vietoje, Augustė Dijokaitė – penkioliktoje, Nojus Volungevičius – šešioliktoje, Auksė-Uršulė Rudzikaitė – 32-oje, Vilius Račiūnas – 37-oje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS