Latvės susigrąžino Europos paplūdimio tinklinio sostą, švedai nukonkuravo norvegų žvaigždes | kl.lt

LATVĖS SUSIGRĄŽINO EUROPOS PAPLŪDIMIO TINKLINIO SOSTĄ, ŠVEDAI NUKONKURAVO NORVEGŲ ŽVAIGŽDES

  • 0

Sekmadienį Miunchene (Vokietija) finišavo intriguojantis ir daug nuostabių kovų padovanojęs jubiliejinis – 30-asis – Europos paplūdimio tinklinio čempionatas.

Latvijos žvaigždės sugrįžo į viršūnę

Latvijos paplūdimio tinklinio žvaigždės Tina Graudina ir Anastasija Kravčenoka po trejų metų pertraukos tapo Europos paplūdimio tinklinio karalienėmis.

Dramatišką finalą Miunchene išpranašavo ir dramatiškas oras. Dėl smarkaus vėjo finalas buvo šiek tiek atidėtas. Galiausiai sportininkėms buvo leisti žengti į aikštelę ir padovanoti didžiulei miniai sirgalių reto grožio mačą.

Po trijų setų dramos latvės finale 2-1 (18:21, 21:15, 15:11) palaužė praėjusių metų Europos čempiones šveicares Niną Brunner ir Tanją Huberli.

„Labai didžiuojamės šia pergale. Tai yra neįtikėtina, tai iš tiesų yra magiškas momentas mums“, – po finalo džiaugėsi A. Kravčenoka.

Latvės, kurios pernai Europos pirmenybėse buvo ketvirtos, tapo pirmąja Latvijos pora, kuri iškovojo medalius daugiau nei viename Europos čempionate. Miunchene iki finalo T. Graudina ir A. Kravčenoka nukeliavo nepralaimėjusios nei vieno seto.

Labai didžiuojamės šia pergalė. Tai yra neįtikėtina, tai iš tiesų yra magiškas momentas mums.

Bronzos medalius iškovojo olandės Katja Stam ir Raisa Schoon. Jos akistatoje dėl trečiosios vietos 2-1 (19:21, 24:22, 15:11) įveikė Europos jaunimo (U22) čempiones ispanes Danielą Alvarez ir Tanią Moreno.

Moterų varžybose šiemet dalyvavo ir dvi Lietuvos poros. Ieva Dumbauskaitė ir Gerda Grudzinskaitė užėmė 17-ąją vietą, o Monika Paulikienė ir Erika Kliokmanaitė – 25-ąją.

Švedų stebuklas

Net didžiausiame sapne jaunieji švedai Davidas Ahmanas ir Jonatas Hellvingas turbūt neįsivaizdavo tokio debiuto Europos čempionate. Sekmadienį ant šių švedų stebukladarių buvo užkabinti aukso medaliai.

Nuostabią formą pademonstravę 20-mečiai švedai finale atrodė tarsi patyrę vilkai ir nejuto jokio jaudulio. Kovoje dėl aukso švedai užtikrintai 2-0 (21:16, 21:15) nugalėjo čekus Ondrejų Perušičių ir Davidą Schweinerį.

„Jausmas nerealus. Žinojome, kad varžovus bus labai sunku nugalėti, bet žaidėme neįtikėtinai gerai. Didžiuojuosi tuo, ką padarėme“, – po finalo sakė D. Ahmanas.

Visgi neabejotinai skambiausią ir įspūdingiausią pergalę Švedijos paplūdimio tinklininkai iškovojo pusfinalyje. Čia jie po trijų setų trilerio 2-1 (21:16, 21:23, 15:13) palaužė keturis prieš tai vykusius Europos čempionatus laimėjusius, olimpinius bei pasaulio čempionus norvegus Andersą Molą ir Christianą Sorumą.

Pastarieji šįkart turėjo tenkintis bronzos medaliais. Mažajame finale norvegai 2-0 (21:16, 21:17) įveikė lenkus Michalą Brylą ir Bartoszą Losiaką.

A. Molas ir Ch. Sorumas tapo trečia vyrų pora per visą istoriją, užlipusia ant apdovanojimų pakylos penkiose iš eilės Europos pirmenybėse.

Europos paplūdimio tinklinio čempionate dalyvavo po 32 vyrų ir moterų komandas.

GALERIJA

  • Latvės susigrąžino Europos paplūdimio tinklinio sostą, švedai nukonkuravo norvegų žvaigždes
Organizatorių nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS