Ledo ritulininkai sužinojo savo komandų draugus olimpinėse žaidynėse | kl.lt

LEDO RITULININKAI SUŽINOJO SAVO KOMANDŲ DRAUGUS OLIMPINĖSE ŽAIDYNĖSE

  • 0

Trečiose jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse naują varžybų formatą išbandysiantys Lietuvos ledo ritulininkai sužinojo savo komandų draugus.

Sausio 10-15 dienomis Lozanoje vyksiančiame 3x3 ledo ritulio turnyre olimpinę atranką įveikę jaunieji sportininkai buvo suskirstyti į 8 komandas.

Gegužės mėnesį olimpinę atranką Lietuvoje laimėjo Linas Dėdinas, kuris įgūdžių iššūkį įveikė per 28,36 sek. – tai buvo 14-as rezultatas tarp viso pasaulio atrankos dalyvių. Aukšti rezultatai atrankoje garantavo Lietuvai dar du kelialapius į Šveicariją – pakvietimus taip pat gavo 29-ą rezultatą užfiksavęs Arturas Seniutas (29,19 sek.) ir 52-ą vietą užėmęs Joris Valčiukas (30,09 sek.).

Pirmą kartą vyksiančiame tokio formato ledo ritulio turnyre jaunieji šalies ledo ritulininkai varžysis vienas prieš kitą – dėl olimpinių medalių kovos 8 komandos po 13 sportininkų: 11 žaidėjų ir 2 vartininkai.

L. Dėdinas pateko į „Juodąją“, A. Seniutas – į „Rudąją“, o J. Valčiukas – „Mėlynąją“ komandą.

Visos 8 komandos pirmame varžybų etape sužais po vienerias rungtynes tarpusavyje, o į pusfinalį pateks 4 pajėgiausios. 3x3 turnyro rungtynės susidės iš trijų kėlinių po 16 minučių, o kiekviena komanda dar bus suskirstyta į tris sudėtis: viena sudėtis su trimis žaidėjais ir dvi sudėtys su keturiais (vienas besiilsintis nuolat keisis). Rungtynių metu žaidėjų trejetai keisis kas minutę, o du vartininkai – kas 8 minutes.

3x3 ledo ritulio turnyras bus rengiamas net 9,6 tūkst. žiūrovų talpinančioje Lozanos „Vaudoise“ arenoje.

Trečiosios žiemos jaunimo olimpinės žaidynės vyks sausio 9-22 dienomis, o jose Lietuvai atstovaus rekordinis jaunųjų sportininkų skaičius – 15. Be trijų ledo ritulininkų žaidynėse dar startuos 6 biatlonininkai, 3 lygumų slidininkai, 2 kalnų slidininkai ir snieglentininkas.

Pirmose istorijoje jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse 2012 metais Insbruke (Austrija) Lietuva turėjo 6, o 2016-aisiais Lilehameryje (Norvegija) – 10 jaunųjų sportininkų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS