Lemiamą tašką rinktinei iškovojo devyniolikmetis | kl.lt

LEMIAMĄ TAŠKĄ RINKTINEI IŠKOVOJO DEVYNIOLIKMETIS

Per vieną tašką nuo nesėkmės buvę Lietuvos tenisininkai galiausiai 3:2 įveikė Sakartvelo rinktinę ir toliau varžysis Daviso taurės turnyro pirmoje grupėje.

Svečiai pirmavo 2:1

Mūsų šalies komandai atstovavo 33-ejų Ričardas Berankis (ATP reitingas – 248), devyniolikmetis Vilius Gaubas (ATP-366), devyniolikmetis Edas Butvilas (ATP-638) ir 26-erių Tadas Babelis.

Sakartvelo ekipą sudarė Saba Purtseladzė (ATP-450), Zura Tkemaladzė (ATP-721), Aleksandras Metrevelis (ATP-882) ir Aleksandras Bakšis (ATP-904).

Pirmą mačo dieną Lietuvos ir Sakartvelo rinktinės pasidalijo po tašką: V. Gaubas 3:6, 6:1, 5:7 nusileido S. Purtseladzei, o R. Berankis 6:2, 6:2 įveikė Z. Tkemaladzę.

Vėliau svečiai perėmė iniciatyvą, laimėję dvejetų susitikimą: M. Metrevelis ir A. Bakšis 7:5, 4:6, 6:4 privertė kapituliuoti E. Butvilą ir T. Babelį.

„Nepamenu mačo, kuriame būtume iššvaistę tiek palankių galimybių“, – sakė E. Butvilas.

Pergalė: lemiamą mačo su kartvelais dvikovą laimėjo V. Gaubas. / S. Čirbos nuotr.

Klaidas užgožė sirgaliai

Rezultatą išlygino R. Berankis, po trijų valandų kovos 7:6 (7:5), 3:6, 7:6 (9:7) palaužęs S. Purtseladzę.

„Tai buvo turbūt vienas sunkiausių ir dramatiškiausių mano kada nors Daviso taurės turnyre žaistų mačų, – pripažino R. Berankis. – Nežaidžiau gerai, tačiau trečią setą turėjau iniciatyvą. Deja, kai rezultatas buvo 4:3, padariau kelias labai šiurkščias klaidas. Tai ir leido mano varžovui atsitiesti. Paskutinis geimas jau buvo šiokia tokia loterija. Pradėjau jį keliomis klaidomis, tačiau galiausiai sėkmė lydėjo mane. Manau, prie to prisidėjo ir žiūrovų palaikymas. Jis mums labai svarbus.“

Lietuvos rinktinei du taškus iškovojo R. Berankis, vieną – V. Gaubas.

Lemiama buvo V. Gaubo ir Z. Tkemaladzės akistata. Lietuvis šventė pergalę 7:5, 6:3, o mūsų rinktinė – 3:2.

„Šios dvikovos tikrai nepamiršiu labai ilgai. Varžovas, jo žaidimas buvo man gana parankus, todėl didžiąją dalį susitikimo kontroliavau situaciją, laikiausi žaidimo plano neskubėti, versti jį sunkiai dirbti dėl kiekvieno taško“, – po varžybų kalbėjo V. Gaubas.

Pagerbė: „SEB arenoje“ – keturiolika metų Lietuvos teniso rinktinei atstovavusio L. Grigelio kortas. / S. Čirbos nuotr.

Pagerbė L. Grigelį

Rudenį Lietuvos tenisininkai tęs kovą Daviso varžybų pirmoje grupėje, kurioje pergales taip pat jau iškovojo Kolumbijos, Japonijos, Austrijos, Egipto, Norvegijos, Graikijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Lenkijos, Turkijos, Danijos ir Indijos komandos.

„SEB arenoje“ įamžintas buvęs ilgametis Lietuvos vyrų teniso rinktinės žaidėjas Laurynas Grigelis – vienas kortų pavadintas jo vardu.

Būtent šiame korte mūsiškiai iškovojo vieną skambiausių pergalių Daviso taurės turnyre, kai 2010-aisiais įveikė Didžiosios Britanijos tenisininkus, o lemiamą trečią tašką tuomet pelnė L. Grigelis, įveikęs Danielį Evansą.

„Pergalė prieš D. Evansą turbūt yra viena iš pačių brangiausių man per visą karjerą. Tai buvo tikrai ypatingas, išskirtinis įvykis“, – sakė L. Grigelis.

GALERIJA

  • Lemiamą tašką rinktinei iškovojo devyniolikmetis
  • Lemiamą tašką rinktinei iškovojo devyniolikmetis
S. Čirbos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS