Lengvaatlečiai startuos Torunėje | kl.lt

LENGVAATLEČIAI STARTUOS TORUNĖJE

Europos lengvosios atletikos uždarų patalpų čempionate Lietuvai atstovaus devyni sportininkai.

Kovo 4–7 d. Torunėje (Lenkija) vyksiančiose varžybose jėgas išmėgins kvalifikacinius normatyvus įvykdę septyni Lietuvos lengvaatlečiai – Agnė Šerkšnienė, Modesta Morauskaitė (abi – 400 m bėgimas), Diana Zagainova (trišuolis), Gediminas Truskauskas (60 m bėgimas), Rapolas Saulius (60 m barjerinis bėgimas), Simas Bertašius (1 500 m bėgimas) ir Adrijus Glebauskas (šuoliai į aukštį). Vardinių kvietimų į Europos čempionatą už aukštus šį sezoną pasiektus rezultatus sulaukė Juozas Baikštys (šuoliai į aukštį) ir Jogailė Petrokaitė (šuoliai į tolį).

Trejus metus dėl traumų nestartavęs J.Baikštys šalies čempionate Klaipėdoje iššoko į aukštį 224 cm ir pasiekė šeštą rezultatą per visą Lietuvos lengvosios atletikos istoriją.

"Nustebau, kad mane pakvietė į Europos čempionatą, bet kartu ir apsidžiaugiau. Tikriausiai esu vertas. Laukia atsakingas iššūkis", – kalbėjo J.Baikštys.

Geriausia praeitų metų Baltijos čempionato lengvaatletė J.Petrokaitė šiemet per Lietuvos taurės varžybas Šiauliuose į tolį nušoko 6,48 m, o šalies čempionate Klaipėdoje – 6,46 m.

"Abejojau, ar mane pakvies į Europos čempionatą, tad džiugi naujiena sukėlė didelį energijos pliūpsnį, stengsiuosi nenuvilti", – teigė J.Petrokaitė.

Į Torunę mūsų šalies lengvaatlečiai išvyks rytoj, o pirmi lietuvių startai Europos čempionate numatyti ketvirtadienį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS