Lengvaatletis D. Dundzys – Europos vicečempionas | kl.lt

LENGVAATLETIS D. DUNDZYS – EUROPOS VICEČEMPIONAS

  • 0

Lietuvos paralimpinės rinktinės lengvaatlečiai pasirodymą Lenkijoje vykusiame Europos čempionate baigė skambiu akordu. Paskutinę varžybų dieną Bydgoščiaus stadione sidabro medalį disko metimo rungtyje iškovojo Donatas Dundzys. Lietuvos komanda namo atsiveš iš viso septynis medalius.

F37 negalios klasės disko metimo varžybose startavęs D. Dundzys sidabro medalį užsitikrino trečiuoju bandymu – 41 metras 67 centimetrai. Jono Baltrušaičio treniruojamą alytiškį aplenkė tik ukrainietis Mykola Žabniakas, švystelėjęs įrankį 54 metrus 22 centimetrus ir tapęs Europos čempionu. Trečias liko ir bronza pasipuošė danas Ronnis Jensenas, pasiekęs 39 metrus 19 centimetrų.

„Labai džiaugiuosi šiuo medaliu, tai pirmas mano apdovanojimas disko metime tokio lygio varžybose. Nuolat laimiu medalius rutulio stūmime, kuris yra pagrindinė mano rungtis, malonu, kad pagaliau ir disko metime pavyko patekti tarp nugalėtojų“, – sakė Europos vicečempionas Donatas Dundzys.

Paskutinę varžybų dieną startavo dar du lietuviai. Europos čempionato debiutantas Ramūnas Rojus F57 klasės rutulio stūmimo rungtyje su asmeniniu rekordu finišavo penktas – 10 metrų 85 centimetrai.

Penktą vietą F41 klasės ieties metimo rungtyje užėmė Egidijus Valčiukas, kurio mestas įrankis nuskriejo 29 metrus 67 centimetrus.

Lietuvos rinktinė, kuriai Senojo žemyno atstovavo šešiolika sportininkų, namo grįš iš viso su septyniais medaliais. Sėkmingiausiai čempionatas susiklostė šiauliečiui Andriui Skujai, kuris iškovojo auksą ieties metime ir sidabrą rutulio stūmime. Kaunietis Kęstutis Skučas tapo prizininku vežimėlių lenktynėse: 400 metrų distancijoje pelnė bronzą, o 1500 metrų nuotolyje nuskynė sidabrą. Jonas Spudis ieties metime iškovojo sidabro medalį, o D. Dundzys pasiekė bronzą rutulio stūmime.

Beje, ketvirtadienį iškovotą bronzą F37 klasės rutulio stūmimo rungtyje D. Dundziui šeštadienį teko ginti iš naujo, nes dalies ketvirtadienį atliktų stūmimų rezultatai dėl teisėjų klaidos buvo anuliuoti. Keliems atletams, tarp jų ir D. Dundziui, šeštadienį vėl teko grįžti į sektorių ir susirungti.

Laimei, mūsų šalies sportininkui su 13 metrų 56 centimetrų pavyko išsaugoti ketvirtadienį iškovotą trečią vietą ir bronzos apdovanojimą. Deja, tarp anuliuotų ketvirtadienio stūmimų rezultatų pateko ir pats sėkmingiausias D. Dundzio bandymas – 14 metrų 85 centimetrai. Tai būtų buvęs asmeninis rekordas.

Bendroje komandų rikiuotėje Lietuva su septyniais medaliais užėmė 22 vietą tarp 44 šalių. Kaimyninė Latvija, kuriai kuriai atstovavo penki sportininkai, Bydgoščiuje iškovojo du medalius – auksinį ir bronzinį, o vienintelis Estijos atletas Europos čempionate liko be apdovanojimo.

„Rinktinė parodė, ką gali, ir tai džiugina. Smagu ne tik dėl medalių, bet ir dėl asmeninių rekordų, kurių Lenkijoje buvo pagerintas ne vienas ir ne du. Nėra nė vieno atleto, kuriuo nesididžiuotume, nes širdį atidavė visi. Gal kažkam šis čempionatas nenusisekė, bet toks jau yra tas sportas.

Labai džiaugiuosi ir tuo, kad mums pavyko į čempionatą deleguoti beveik dvigubai daugiau atletų nei finansuoja valstybė. Už tai dėkojame mūsų partneriams ir rėmėjams. Dėka jų ir pasirengimas šioms varžyboms buvo kokybiškas, sportininkai stovyklavo Turkijoje, Ispanijoje“, – sakė Lietuvos paralimpinio komieto prezidentas Mindaugas Bilius, atvykęs į Lenkiją palaikyti nacionalinės komandos.

Birželio 1–5 d. vykusiame Europos čempionate varžėsi daugiau kaip 700 lengvaatlečių iš viso žemyno.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS