Lenkijoje tarp A. Gudžiaus ir D. Stahlio netikėtai įsiterpė jaunas slovėnas | kl.lt

LENKIJOJE TARP A. GUDŽIAUS IR D. STAHLIO NETIKĖTAI ĮSITERPĖ JAUNAS SLOVĖNAS

  • 1

Sekmadienio vakarą Lenkijos mieste Chožuve vykusiose lengvosios atletikos varžybose Kamilai Skolimowskai atminti dalyvavo ir disko metimas iš Lietuvos Andrius Gudžius. Jis liko trečias, nusileidęs ne tik pagrindiniam savo varžovui iš Švedijos, bet ir iššovusiam slovėnui.

A.Gudžius geriausiu penktuoju bandymu diską nuskraidino už 64,45 m žymos.

Pirmąją vietą varžybose iškovojo šio sezono lyderis Danielis Stahlis, kurio rezultatas – 67,28 m. Nors švedas jį pasiekė tik paskutiniu šeštu bandymu, jau ir prieš tai jis diską trissyk buvo numetęs toliau, nei A.Gudžius geriausiu savo mėginimu.

A.Gudžius po karantino jau ketvirtą kartą dalyvavo varžybose kartu su Švedijos lengvaatlečiu, bet dar nė sykio neįveikė aršiausio savo konkurento ir dabartinio pasaulio čempiono.

Antrąją vietą iškovojo 21-erių slovėnas Kristjanas Čehas, kuris trečiu bandymu įrankį nusviedė 66,16 m.

Tik šiemet į disko metikų elitą įsiveržęs sportininkas iki 2020-ųjų nė sykio disko nemetė toliau nei 64 metrai, bet šiemet gimtinėje jau spėjo pasiekti ir labai solidų 68,75 m rezultatą. Tai – septyniais centimetrais geriau ir už A.Gudžiaus geriausią sezono švystelėjimą.

Birželio 23-ąją savo karjeros rekordą Mariboro mieste pagerinęs K.Čehas tapo ir Slovėnijos rekordininku.

Varžybose Lenkijoje dalyvavo ir penki vietiniai sportininkai, kurie pasidalino 4-8 vietas. Geriausiai iš jų pasirodęs ir asmeninį sezono rekordą pagerinęs Bartlomiejus Stojus A.Gudžiui nusileido tik pusmetriu – diską jis numetė 63,94 m.

Varžybose dalyvavo ir buvęs Virgilijaus Aleknos konkurentas, dusyk olimpinis vicečempionas Piotras Malachowskis. Karjerą tęsiantis 37-erių sportininkas liko šeštas – įrankį jis nuskraidino 63,42 m.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Diskas

Sunkiai einasi Gudziui

SUSIJUSIOS NAUJIENOS