Lenktynių trasoje turėti galingiausią variklį nepakanka | kl.lt

LENKTYNIŲ TRASOJE TURĖTI GALINGIAUSIĄ VARIKLĮ NEPAKANKA

  • 1

Vairuotojai pasižymi aktyviomis bendruomenėmis. Viena tokių jau ne pirmus metus suburia „Porsche“ entuziastus pasivaržyti tarpusavyje ir patobulinti savo įgūdžius lenktynių trasoje.

Febi Speedfest.lt renginyje „Nemuno žiedo“ trasoje dalyviai varžėsi jau tradicija tapusiame Le Mano tipo slalome. Čia svarbu ne tik kuo greičiau įveikti slalomo trasą, bet ir spėti kuo mikliau įlipti į automobilį, užsisegti saugos diržą ir įjungti variklį. Prie starto linijos stojo net 25 dalyviai, tarp jų – šešios damos.

Pirmą vietą tarp moterų užėmė Lina Klepikienė su „Porsche 911 GT3“, ant antrosios vietos laiptelio lipo Julija Maslinskaja-Ulvydienė, slalome startavusi „Porsche 718“, o bronzos medalį iškovojo Sandra Dailydaitė, vairavusi „Porsche 911 Turbo S“.

Tarp vyrų greičiausias buvo Povilas Karčiauskas, važiavęs 4 l darbinio tūrio varikliu varomu 718 GTS modelio bolidu. Antroje vietoje – Mindaugas Navickas su „Porsche Boxster S“, o trečias liko Karolis Vainalavičius su „Porsche Carrera S“.

„Džiaugiamės nuolat greičiau važiuojančiais dalyviais – sulig kiekvienu renginiu trasos įveikimo laikai gerėja. Bene įtempčiausia kova vyko damų įskaitoje, ir jos nežada sustoti. Jos po finišo iškart prašė papildomų treniruočių, kad galėtų pasiruošti artėjančiam slalomui“, – kalbėjo vienas organizatorių Vytas Bilinskas.

Jo žodžiais, vienas įspūdingiausių į renginį atvykusių galiūnų buvo net 500 arklio galių turintis „Porsche Cayman GT4 RS“, tačiau Gedimino Gaidelio klaida slalomo trasoje jam sutrukdė užlipti ant nugalėtojų pakylos.

„Tai tik dar kartą parodė, kad vairavimo įgūdžių tobulinimui ribų nėra, o mes čia to ir renkamės – gerai praleisti laiką kartu su šeimomis ir pasidalyti praktiniais vairavimo patarimais“, – komentavo vienas iš Speedfest.lt įkūrėjų Vytis Šliažas.

Artimiausi Febi Speedfest.lt renginiai numatomi jau netrukus – rugpjūčio 28 d. sportinių automobilių entuziastai rinksis Kuršėnų autodrome, kur ne tik lenktyniaus, tačiau ir tobulins vairavimo įgūdžius slidžių dangų poligone.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Mazuronis

Aš tuoj, palaukit, nuims kelis matuoklius, pralėksim

SUSIJUSIOS NAUJIENOS