Lietuvėms varžovės buvo per stiprios | kl.lt

LIETUVĖMS VARŽOVĖS BUVO PER STIPRIOS

  • 0

"Varžovė – pažįstama, esu ją nugalėjusi, bet per porą metų ji labai patobulėjo", – sakė stalo tenisininkė Rūta Paškauskienė, pralaimėjusi ikiolimpinės atrankos dvikovą azijiečių kilmės britei Tin-Tin Ho.

Laimėjo vieną setą

Kaunietė R.Paškauskienė ir vilnietė Kornelija Riliškytė dalyvavo Kataro sostinėje Dohoje surengtame Tokijo olimpinių žaidynių stalo teniso atrankos turnyre.

Deja, lietuvėms varžybos susiklostė nesėkmingai.

Tituluočiausia mūsų šalies stalo tenisininkė, trijų olimpinių žaidynių dalyvė ir daugkartinė Europos čempionė R.Paškauskienė išmėgino jėgas su kinų kraujo turinčia Didžiosios Britanijos atstove Tin-Tin Ho, pralaimėjo jai 1:4 (6:11, 6:11, 9:11, 11:4, 6:11) ir pasitraukė iš turnyro.

Tarptautinės stalo teniso federacijos (ITTF) reitingų lentelėje Tin-Tin Ho yra 93-ioje vietoje, R.Paškauskienė – 246-oje.

"Kartais atrodė, kad pajaučiau ritmą ir viskas bus gerai, bet netrukus vėl krisdavau į duobę. Sunkiai sekėsi kamuoliuko padavimai, o juk nuo to prasideda visas žaidimas. Atsiliepė tai, kad dėl pandemijos beveik visus metus neteko rungtyniauti", – kalbėjo R.Paškauskienė.

Žaidimas susideda ne vien iš techninių dalykų, daug lemia psichologija, o ją galima ugdyti tik per varžybas.

Iniciatyvos neįtvirtino

Aštuoniolikmetę K.Riliškytę (323-ia vieta ITTF reitingų lentelėje) egzaminavo daugkartinė Europos čempionatų prizininkė rusė Jana Noskova (ITTF-60).

Lietuvė laimėjo pirmą setą 11:9, tačiau vėliau varžovė perėmė iniciatyvą (11:4, 11:4, 11:7, 12:10) ir šventė pergalę 4:1.

"Savo žaidimą vertinu teigiamai, buvo gera kova, pavyko gražiai iškovoti taškų.  Džiaugiuosi, kad turėjau galimybę susitikti su aukšto lygio žaidėja. Man tai buvo labai vertinga patirtis. Gaila, kad dėl pandemijos nevyko tarptautinės varžybos, tai turėjo neigiamos įtakos pasitikėjimui savo galimybėmis, nes žaidimas susideda ne vien iš techninių dalykų, daug lemia psichologija, o ją galima ugdyti tik per varžybas", – svarstė K.Riliškytė.

Vyks į Portugaliją

Lietuvos stalo tenisininkės dar turės progą siekti olimpinių kelialapių – balandžio 21–25 d. Portugalijoje numatytas Europos zonos atrankos turnyras.

Tokijo žaidynėse dalyvaus iš viso 172 stalo tenisininkai ir tenisininkės, bus surengtos vyrų ir moterų vienetų, dvejetų bei mišrių dvejetų varžybos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS