Lietuvių laimikis – medaliai iš Vengrijos, Švedijos, Italijos | kl.lt

LIETUVIŲ LAIMIKIS – MEDALIAI IŠ VENGRIJOS, ŠVEDIJOS, ITALIJOS

  • 0

Šiomis dienomis į Lietuvą plūstelėjo medalių, kuriuos mūsų šalies sportininkai iškovojo pasaulio ir Europos čempionatuose.

Sidabras ir bronza

Vengrijoje įvykusio Europos irklavimo čempionato sidabrą pelnė Donata Karalienė ir Dovilė Rimkutė, bronzą – Giedrius Bieliauskas.

Moterų porinių dviviečių valčių A finale D. Karalienė ir D. Rimkutė (2 km – 7 min. 39,42 sek.) pralaimėjo tik norvegėms Theai Helseth ir Inger Seimai Kavlie (7 min. 39,42 sek.).

Trečią vietą užėmė Tokijo olimpiados ir dukart pasaulio čempionės rumunės Ancuta Bodnar ir Simona Radis (7 min. 43,66 sek.).

„Šį sezoną dar neteko daug kartų startuoti, tai buvo vienos pirmųjų varžybų, todėl jaudinomės. Rezultatu esame patenkintos, džiaugiamės, kad pavyko aplenkti Rumunijos duetą“, – sakė D. Karalienė.

G. Bieliauskas, vienviečių valčių A finale ilgokai buvęs ketvirtas, galingu spurtu (7 min. 43,35 sek.) aplenkė daną Sverrį Nielseną (7 min. 44,50 sek.) ir finišavo trečias.

Greičiau irklavo vokietis Oliveris Zeidleris (7 min. 38,47 sek.) ir graikas Stefanos Ntouskos (7 min. 41,36 sek.).

Sėkmė: Lietuvos moterų akmenslydžio senjorių rinktinė – pasaulio vicečempionė. / „World Curling“ nuotr.

Istoriniai trofėjai

Lietuvos moterų akmenslydžio (kerlingo) rinktinė – pasaulio senjorų (per 50 m.) vicečempionė.

Švedijoje surengtose varžybose lietuvių komanda, kurią sudarė Rasa Veronika Jasaitienė, Jolanta Šulinskienė, Gaiva Valatkienė, Eglė Čepulytė, Olga Dvojeglazova ir Virginija Paulauskaitė, 7:3 nugalėjo čekes, 3:6 nusileido kanadietėms, 9:2 įveikė suomes, 9:3 – norveges, 5:3 – japones, ketvirtfinalyje 11:1 sutriuškino angles, pusfinalyje 5:2 palaužė šveicares.

Finale Lietuvos komanda dar kartą susitiko su Kanados atstovėmis ir vėl pralaimėjo – 3:7.

Sidabro medaliai – pirmieji lietuvių trofėjai, iškovoti pasaulio ar Europos akmenslydžio čempionatuose.

Švedijoje 5–8 vietas su Anglijos, Japonijos ir Švedijos ekipomis pasidalijo Latvijos sportininkės, estės buvo šešioliktos. Varžėsi iš viso 18 rinktinių.

Olimpietis – vicečempionas

Gimnastas vilnietis Robertas Tvorogalas, balandžio 20-ąją Katare iškovojęs kelialapį į Paryžiaus olimpines žaidynes, praeitą savaitę blykstelėjo ir Europos čempionate Italijoje.

Jevgenijaus Izmodenovo treniruojamas sportininkas pratimų ant skersinio varžybas užbaigė surinkęs 14,566 taško ir užėmė antrą vietą.

Aukso medalį pelnė ukrainietis Iljai Kovtunas (14,600 tšk.), bronzos – Kipro gimnastas Mariosas Georgiou (14,366 tšk.).

GALERIJA

  • Lietuvių laimikis – medaliai iš Vengrijos, Švedijos, Italijos
„World Curling“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS