Lietuvos badmintonas verčia naują puslapį – įsteigta Nacionalinė lyga | kl.lt

LIETUVOS BADMINTONAS VERČIA NAUJĄ PUSLAPĮ – ĮSTEIGTA NACIONALINĖ LYGA

  • 0

Šį savaitgalį Druskininkuose startuoja Lietuvos nacionalinė badmintono lyga, kurioje pajėgumą sieks išsiaiškinti badmintono klubai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Tauragės ir Kretingos. Lygą organizuoja Lietuvos badmintono federacija (LBF).

NBL transliacijas bus galima stebėti internetinėje erdvėje, o kai tik leis pandeminė situacija, badmintono sirgaliai bus kviečiami lygos varžybas stebėti ir gyvai.

„Norime skatinti geriausius Lietuvos badmintono klubus ir žaidėjus dažniau varžytis tarpusavyje, kurti komandinę dvasią, o Lietuvos žmonėms suteikti galimybę dažniau matyti mūsų badmintono žaidėjus ir pamilti šią sporto šaką. Nacionalinė badmintono lyga, kuri pakeis iki šiol vykusius vienos dienos komandinius čempionatus, taps traukos centru, norintiems pradėti aktyviau sportuoti badmintoną ir atves į šią sporto šaką daugiau vaikų – ateities čempionų“, – sako Lietuvos badmintono federacijos prezidentas Aurimas Kamantauskas.

LBF Trenerių tarybos pirmininkas Kęstutis Navickas tikisi, kad NBL sukurta sportinė konkurencija paskatins Lietuvos badmintono klubus tobulėti.

„Esu žaidęs skirtinguose badmintono klubuose Vokietijoje, Prancūzijoje, Rusijoje, Danijoje. Tai ypatingas jausmas. Badmintonas – individualus sportas, bet žaisdamas už klubą jautiesi komandos dalimi, turi savo komandos išskirtinumą, šūkius, aprangas, tradicijas. Tai skatina bendruomeniškumo jausmą ne vien aikštelėje, bet ir už jos ribų. Užsienio šalių lygų pavyzdžiai rodo, kad badmintono lygos pritraukia daug dėmesio, prisideda prie badmintono populiarinimo ir žaidėjų meistriškumo kėlimo“, – teigia K.Navickas, geriausias Lietuvos badmintono žaidėjas.

Pavasario NBL sezonas tęsis pusantro mėnesio, finalo varžybos vyks gegužės 29 d. NBL čempionai kartu su titulu įgis teisę atstovauti Lietuvai Europos badmintono klubiniame čempionate, kuris šiais metais vyks Lenkijoje, Balstogėje birželio 21-25 dienomis.

NBL dalyviai:

Klaipėdos badmintono klubas,

Kęstučio Navicko badmintono akademija (Vilnius),

BK Smešas (Kretinga),

LSK Makabi – „Badminton Virus“ (Vilnius),

Tauragės „Volanas“,

Betono zona (Kretinga).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS