Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionai paaiškėjo tik po fotofinišo | kl.lt

LIETUVOS BAIDARIŲ IR KANOJŲ IRKLAVIMO ČEMPIONAI PAAIŠKĖJO TIK PO FOTOFINIŠO

  • 0

Trakuose tęsiasi Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas. Antrą varžybų dieną buvo kovojama 1000 m distancijoje.

Neįtikėtinai atkakliai klostėsi tituluotų kanojininkų – Henriko Žustauto ir Vadimo Korobovo dvikovos. Vienviečių varžybose abu favoritai visą nuotolį irklavo lygiai, tačiau galingai finišavęs H.Žustautas išplėšė pergalę paskutiniais yriais. Lietuvos čempionas distanciją įveikė per 3 min. 55,639 sek. ir varžovą aplenkė vos 0,2 sek. Tai pirma H.Žustauto pergalė prieš V.Korobovą 1000 metrų nuotolyje.

„Džiaugiuosi, kad pirmą kartą laimėjau 1000 m distanciją suaugusiųjų varžybose. Visą distanciją atsilikau nuo Vadimo, bet stengiausi jo per daug nepaleisti į priekį ir koncentravausi į finišą. Pradėjus finišuot pamačiau, kad vėjuosi jį ir atsirado antras kvėpavimas bei psichologiškai pajutau, kad galiu laimėti“, – sakė H.Žustautas.

„Visada būna pirmas kartas, kai pralaimi. Viskas klostėsi gan sėkmingai, bet likus 250 metrų, kai jau reikia finišuoti, nepridėjau jėgų ir greičio. Nežinau, kažkas užstrigo galvoje ir paskutinius metrus buvau kaip sapne. Pavedė psichologija, nes jėgų tikrai turėjau pakankamai. Bus papildoma patirtis ir svarbu, kad tai nepasikartotų“, – dėl nesėkmės apgailestavo V.Korobovas.

Dar viena šių kanojininkų akistata vyko dviviečių varžybose. Čia nustatyti nugalėtoją prireikė fotofinišo. V.Korobovas kartu su Dominyku Požėra distanciją įveikė per 3 min. 45,22 sek. ir tapo Lietuvos čempionais. Antroje vietoje likę H. Žustautas ir Ilja Dovidovskis nugalėtojams pralaimėjo vos 0,06 sek.

„Po tokio nevykusio starto vienviete, dviviečių varžybose žūtbūt siekiau atsirevanšuoti. Visą distanciją vyko atkakli kova ir likus 250 metrų pasakiau porininkui, kad finiše dirbam visa jėga. Nors varžovai prisivijo, bet neleidome jiems mūsų aplenkti ir iškovojome pergalę“, – džiaugėsi V.Korobovas.

„Svarbiausia, kad žiūrovams buvo įdomu. Tiek vienviečių, tiek dviviečių vyko labai atkakli kova iki pat finišo“, – teigė H.Žustautas.

Aukso medalį H.Žustautas laimėjo keturviečių varžybose, kartu su D.Pažėra, Mantu Gadeikiu ir Edvinu Šakiniu. Čempionai nuotolį įveikė per 3 min. 41,687 sek. Šių metų Lietuvos čempionate H.Žustautas jau iškovojo 5 aukso medalius ir savo kolekciją gali dar papildyti sekmadienį, kai startuos trijose rungtyse 200 m distancijoje.

Baidarių 1000 m varžybose užtikrintas pergales skynė favoritas Ričardas Nekriošius. Vienviečių nuotolį jis įveikė per 3 min. 35,734 sek. ir artimiausius persekiotojus aplenkė daugiau negu 5 sek. Dviviečių varžybose R.Nekriošius kartus su porininku Andrejum Olijniku trasoje užtruko 3 min. 19,822 sek. ir užtikrintai apgynė čempionų titulą. Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finalininkai varžovus aplenkė daugiau negu 15 sek.

Baidarių keturviečių varžybose Lietuvos čempionais pirmą kartą tapo Viktoras Čaplinskis, Lukas Šakalys, Heraldas Kairys ir Rytis Sakalauskas (3 min. 9,781 sek.).

Moterų baidarių varžybose du aukso medalius iškovojo Greta Gadeikytė. Vienviečių varžybose čempionė distanciją įveikė per 4 min. 37,606 sek., o dviviečių kartu su Rugile Jonuškaitė finišą pasiekė per 4 min. 18,89 sek.

Keturviečių varžybose Lietuvos čempionėmis tapo Gabija Šeškutė, Gabrielė Srivkinaitė, Gintarė Pališauskaitė ir Gabrielė Rauckytė (3 min. 58,066 sek.). G.Pališauskaitė šių metų Lietuvos čempionate jau iškovojo 4 aukso medalius.

Sekmadienį baidarininkai ir kanojininkai kovos dėl medalių 200 m distancijoje.

Po Lietuvos čempionato bus suformuota Lietuvos rinktinės sudėtis, kuri šiais metais dalyvaus tarptautinėse varžybose – pasaulio taurės varžybose ir Europos čempionate.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS