Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo rinktinėje – kardinalios permainos | kl.lt

LIETUVOS BAIDARIŲ IR KANOJŲ IRKLAVIMO RINKTINĖJE – KARDINALIOS PERMAINOS

  • 0

Liepos 2-4 d. Trakuose vyksiančiame Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo čempionate pradedama formuoti nauja Lietuvos rinktinės sudėtis. Po šalies čempionato paaiškės įgulos, kurios atstovaus Lietuvai rugsėjį vyksiančiame pasaulio čempionate ir ruošis 2024 m. Paryžiaus olimpinėms žaidynėms.

Svarbiausiose tarptautinėse varžybose vienoje distancijoje šaliai gali atstovauti tik viena įgula. Todėl tik Lietuvos čempionato nugalėtojai startuos pasaulio čempionate.

„Po Tokijo olimpinių žaidynių laukia daug permainų olimpinėse baidarių ir kanojų irklavimo varžybose. Tokijuje bus 12 sprinto rungčių ir 4 slalomo rungtys. Paryžiaus žaidynėse liks 10 sprinto ir 4 slalomo rungtys bei prisidės 2 ekstremalaus slalomo rungtys. Lietuvai tai nėra paranku, nes mažėja sprinto rungčių, kur lietuviai skina medalius pasaulio bei Europos čempionatuose. Tuo tarpu vystyti į Paryžiaus olimpinių žaidynių programą įtraukto ekstremalaus slalomo rungčių mūsų šalyje neturime sąlygų“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Dėl naujų rungčių keičiasi ir olimpinės sprinto distancijos. Paryžiaus žaidynėse neliks vienviečių baidarių 200 m distancijos, kurioje olimpinį kelialapį į Tokiją iškovojo Mindaugas Maldonis. Pakeitimai palies ir kitus tituluotus Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojus.

„Laukia labai daug permainų. Buvę varžovai taps partneriais, o partneriai – varžovais. Nauja olimpine rungtimi taps dviviečių baidarių 500 m distancija. Šiame nuotolyje suformuotos naujos įgulos. Į vieną baidarę sėdo pasaulio ir Europos čempionatuose medalius 200 m vienviečių distancijoje laimėję Arturas Seja ir Ignas Navakauskas, į kitą baidarę – olimpietis Mindaugas Maldonis ir Andrejus Olijnikas. Paryžiaus olimpinėse žaidynėse neliks dviviečių baidarių 1000 m distancijos. Todėl iširo šiame nuotolyje Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių finale 5 vietą užėmusi bei šių metų Europos čempionate bronzos medalius iškovojusi Ričardo Nekriošiaus ir Andrejaus Olijniko dvivietė. Ilgamečiai partneriai nuo šiol varžysis tarpusavyje ir kovos dėl vietos Lietuvos rinktinėje olimpine tapusioje vienviečių baidarių 1000 m distancijoje“, – aiškina Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos generalinis sekretorius Romas Petrukanecas.

Prie naujo nuotolio teks vėl pratintis ir Lietuvos kanojininkams. Nuo šiol olimpinė dviviečių kanojų distancija, kurioje irkluoja Henrikas Žustautas ir Vadimas Korobovas, trumpėja perpus iki 500 metrų. Ryškiausias pergales ir medalius pasaulio bei Europos čempionatuose H.Žustautas iki šiol skynė vienviečių kanojų 200 m distancijoje. Tačiau po Rio de Žaneiro, šis nuotolis buvo išbrauktas iš žaidynių programos.

Lietuvos čempionate Trakuose penktadienį vyks varžybos 500 m distancijose. Šeštadienį baidarininkai kanojininkai varžysis 1000 m nuotolyje, o sekmadienį startuos 200 m distancijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS